ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Rybičky 48 představí celovečerní kontroverzní dokument! Přináší pomyslný návod, jak vzniknout, hrát, skládat, přežít a oslavit 20 let na pódiu 22. března 2023   (22:19)Skupina Rybičky 48 představí celovečerní kontroverzní dokument! Přináší pomyslný návod, jak vzniknout, hrát, skládat, přežít a oslavit 20 let na pódiu. Film bude mít premiéru 29. března 2023. Na podzim oslavily Rybičky 48 dvacet let svého fungování vyprodanou O2 arénou a nyní připravují i oslavu na největších koncertech pod širým nebem, a to dvěma Megakoncerty Doma 27. a 28. května 2023.

Rybičky 48 představí celovečerní kontroverzní dokument! Přináší pomyslný návod, jak vzniknout, hrát, skládat, přežít a oslavit 20 let na pódiu

Skupina Rybičky 48 představí celovečerní kontroverzní dokument! Přináší pomyslný návod, jak vzniknout, hrát, skládat, přežít a oslavit 20 let na pódiu. Film bude mít premiéru 29. března 2023. Na podzim oslavily Rybičky 48 dvacet let svého fungování vyprodanou O2 arénou a nyní připravují i oslavu na největších koncertech pod širým nebem, a to dvěma Megakoncerty Doma 27. a 28. května 2023.
 
Filmový dokument RYBIČKY 48–20 LET ROCK’N’ROLLU, VY BUZNY přináší necenzurovaný pohled do zákulisí kapely a fungování hudebního průmyslu. Kamera vás zavede do míst, kam se běžný divák nedostane, dojde na nečekané situace, autentická vyjádření kolegů z branže i uznávaných hudebních publicistů. Rozhodně nečekejte žádný zbytečný a plytký dokument!

RYBIČKY 48–20 LET ROCK’N’ROLLU, VY BUZNY je výživným obrazovým „manuálem“ jak se z rodné Kutné Hory a malých klubů propracovat na největší festivalová pódia a za odměnu si nadělit vyprodanou O2 arenu v Praze. Jak už bylo zmíněno, nejde o žádný učesaný příběh, ale o plnotučnou filmovou zábavu pro všechny, kteří mají chuť nahlédnout, jak to funguje v zákulisí úspěšné rockové kapely. Každý bude mít možnost vidět a slyšet, co vše je možné zažít, někdy i přímo přežít při cestách na koncerty, zkrátka nahlédnout do dění za pódiem i zcela mimo něj.
 


KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Skupina se s otevřeností sobě vlastní vyjadřuje k tématům, o kterých se obvykle taktně mlčí. V dokumentu se vyjádří Marek Ztracený, Mirai Navrátil, Voxel, Jakub Děkan, Bára Zemanová, zpěváci a hudebníci z kapel Inekafe, UDG, Harlej, Mandrage, Koblížci, Alkehol, Imodium, John Wolfhooker a přední hudební publicisté Jarda Špulák a Petr Korál.
 
Více než devadesátiminutový dokument mapující dvacet let působení jedné z nejpopulárnějších českých skupin naplno a bez vytáček hovoří o tom, co se děje v zákulisí. Diváci rovněž zjistí, jaká atmosféra byla úrodnou půdou pro vznik hitů Slibuju, že už nebudu pít, Zamilovaný/Nešťastná, Vážené dámy, My ještě nejsme starý nebo Léto.
 
Zpěvák a baskytarista Kuba Ryba říká: „Dokument se dotýká všech témat, který jsme zažili. A nebylo jich málo! Nebojíme se tam mluvit o ničem, ale už nás znáte – podáváme to s humorem nám vlastním. Je to o naší dvacetileté cestě, která končí vyprodanou O2 arenou. Můžete se těšit, že kromě nás v dokumentu uvidíte naše přední interprety a hudební publicisty. Myslím, že se to bude kurva líbit.“

Skupina se s otevřeností sobě vlastní …
Kytarista Petr Lebeda dodává: „Popravdě, když jsem viděl dokument poprvé, říkal jsem si: Jak jsme tohle všechno vlastně mohli přežít?
 
Celá skupina zůstává věrná domovské Kutné Hoře, proto také 29. března snímek RYBIČKY 48–20 LET ROCK’N’ROLLU, VY BUZNY premiérově představí v tamním kině Modrý kříž. Protože se první projekce rychle vyprodala, byla přidána další v pátek 31. března. 5. dubna pak bude tento kontroverzní dokument představen v Brně v kině Scala a tam půjde o prozatím poslední možnost ho zhlédnout. Na každém uvedeném promítání budou členové Rybiček 48 osobně přítomni a po filmu bude vždy následovat beseda s kapelou.

Kytarista Petr Lebeda dodává: „Popravdě, když …
Tím ovšem oslava výročí dvaceti let působení na domácí hudební scéně zdaleka nekončí. Rybičky 48 koncem května odehrají dva Megakoncerty Doma s prodlouženým koncertním setem na dvou pódiích v parku pod Vlašským dvorem. Stane se tak 27. a 28. května 2023. První koncert se vyprodal záhy po jeho ohlášení, kapela tedy přidala i druhý termín. Toto atypické místo pro koncertování si skupina vybrala nejen pro jeho krásu, ale zejména proto, že v Kutné hoře se členové Rybiček 48 narodili a dodnes v ní nebo jejím okolí žijí.
 
A kdo se na koncertech v Kutné Hoře představí?
První koncert se vyprodal dva dny po ohlášení a my měli obrovskou radost. Přidali jsme tedy druhý koncert a rozhodli se, že pro fanoušky uděláme něco daleko víc než jen náš megakoncert,“ vysvětluje Kuba Ryba. „Tak vznikl dvoudenní festival, kdy se kromě nás objeví každý den úplně jiné kapely. V sobotu i v neděli bude začínat program už krátce po poledni. Zahájíme ho naší autogramiádou a pak už se bude představovat jedna kapela za druhou. Uvidíte přední české skupiny, jakož i nové nadějné party.
 
Prostor zahrát si před spoustou lidí dostanou i další místní kapely. Návštěvníci přijedou z celé České republiky a my chceme, aby viděli naše krásný město a taky kolik tu máme skvělých muzikantů,“ doplňuje Petr Lebeda.
 

Tím ovšem oslava výročí dvaceti let působení …
Kuba Ryba výstižně uzavírá: „Vtipný je, že line-up bude takříkajíc slepej. To znamená, že jediné, co budete vědět, je čas, v kolik to začíná. Pak se po hodině budou střídat kapely na dvou pódiích. Připraveny jsou mraky dalších věcí. Mimo jiné stage jako kráva, světla jako prase a zvuk jako hovado!
 
V duchu oslav dvaceti let fungování proběhne i celá jarní a letní sezóna Rybiček 48. „Letos odjedeme naši dvacátou festivalovou sezónu, a tak původní plán byl vystoupit na dvaceti vybraných festivalech. Těch vystoupení je ale nakonec dvacet jedna, protože přibyl druhý Megakoncert Doma. Na všech akcích vystoupíme s monster show, tedy s plnou palbou pyrotechniky, světel a efektů,“ láká manažer skupiny Martin Řehoř.

Kuba Ryba výstižně uzavírá: „Vtipný je, že …
 
Předprodej vstupenek na Megakoncert Doma 28. 5.: https://www.ticketstream.cz/akce/rybicky-48-mega-koncert-doma-2-166683
 
Předprodej vstupenek na ostatní koncerty: https://www.ticketstream.cz/interpret/rybicky-48-4

29. 3. Kutná Hora – dokument 20 LET ROCK’N’ROLLU, VY BUZNY
31. 3. Kutná Hora – dokument 20 LET ROCK’N’ROLLU, VY BUZNY
5. 4. Brno – dokument 20 LET ROCK’N’ROLLU, VY BUZNY
 
 
21 festivalů, kde vystoupí Rybičky 48:
 
22. 4. Hradec Králové – Majáles
29. 4. Praha – Majáles
6. 5. Brno – Majáles
7. 5. Ostrava – Majáles
13. 5. Plzeň – Majáles
27. 5. Kutná Hora – Megakoncert Doma
28. 5. Kutná Hora – Megakoncert Doma
3. 6. Olomouc – Slavnosti piva
10. 6. Břeclav – Slavnosti piva
17. 6. Humpolec – Bernard fest
24. 6. Otrokovice – Lážo plážo fest
1. 7. Přeštěnice – OAMF
7. 7. Jihlava – Vysočina fest
8. 7. Holýšov – Pekelný ostrov
22. 7. České Budějovice – Naplno fest
28. 7. Liberec – Benátská!
5. 8. Hořepník – Kubovy narozeniny
26. 8. Hlinsko – Rychtář fest
9. 9. Krnov – Městské slavnosti
16. 9. Výrava
30. 9. Uherský Brod – Uherskobrodská pouť
 
 


KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ

zdroj:Tisková zpráva
autor:foto:     Zdroj: Linda Orlik, Jaroslav Noska



Další články s interpretem Rybičky 48

Pekelný ostrov odtajnil poslední jména headlinerů nabitého line-upu! Areál kromě Guano Apes ovládnou Dymytry i Traktor! Rolls-Royce mezi festivaly – Pekelný ostrov už „stříhá metr“ a doplňuje nabitý line-up o další zvučná jména špičky české scény. Hlavní hvězdou letošního ročníku budou legendární Guano Apes. S nespoutanou show dorazí Traktor i Dymytry. Hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní letos v novém termínu oznamuje kompletní program s Rybičkami 48, Divokým Billem a novinky v programu i komfortu Jediný hudebně-švestkový festival v České republice - Vizovické Trnkobraní oznamuje kompletní program! Moderátor Libor Bouček, stand-up Matonohy či Pavláska, travnatá zóna, zastřešené sezení Legendární Pekelný ostrov už „stříhá metr“! Letošní ročník bude patřit Guano Apes, Rybičkám 48, Třem sestrám i Harleji V současné době už Pekelný ostrov prozradil většinu účinkujících a věřte, že se máme na co těšit! Čeká nás totiž vybraná společnost špičky tuzemské rockové scény i vzácný zahraniční host. Tak nemeškejme a pojďme se nabitému programu letošního ročníku společně podívat „pod pokličku“. Skupina RYBIČKY 48 uvede den před Silvestrem online premiéru dokumentu 20 LET ROCK'N'ROLLU, VY BUZNY a připomene tak dvacet srdcervoucích i kulervoucích roků své existence Na závěr roku si kapela Rybičky 48 připravila očekávanou online premiéru nejotevřenějšího českého hudebního dokumentu 20 LET ROCK'N'ROLLU, VY BUZNY. Dvěma vyprodanými koncerty v Brně 13. a 14. 12. soubor uzavře svoji koncertní šňůru nazvanou Oldschool tour. Zcela záměrně se kluci z Rybiček vrátili ke svým začátkům a objeli kulturní domy tak jako za starých časů. Tuhle "staroškolskou" jízdu si užili diváci i kapela samotná, která ještě k tomu stihla ve velké Lucerně v Praze svoje 21. narozeniny. Legendární festival na jihu Čech, Footfest, se vrací! Vítej Footfeste zpět! Víkend hudby, tance a radosti se vrací do Želče u Tábora. Doprovodný program pro děti a fotbalový turnaj nebude chybět v programu. Rybičky 48 a jejich OLDSCHOOL TOUR 2023 po dlouhých letech v Táboře. Nejpopulárnější česká kapela se vrací do velkých klubů a kulturáků, místo hraní ve velkých halách si chtějí užít hraní jako za "starejch". Návrat ke kořenům aneb RYBIČKY 48 vyrazí na OLDSCHOOL TOUR! Narozeniny skupina oslaví v pražské Lucerně Parto, pokud chcete vidět mejdany, jaký jsme jeli před 20 lety, tak jinou příležitost už asi mít nebudete,“ říkají jako jeden muž členové kutnohorské skupiny Rybičky 48 a na dlouhou dobu naposledy se vracejí z velkých hal do bezprostřední atmosféry legendárních klubů a kulturních domů. Blíž fanouškům, blíž jejich emocím.

Další články žánrů Pop, Punk (rock), Rock

Pekelný ostrov odtajnil poslední jména headlinerů nabitého line-upu! Areál kromě Guano Apes ovládnou Dymytry i Traktor! Rolls-Royce mezi festivaly – Pekelný ostrov už „stříhá metr“ a doplňuje nabitý line-up o další zvučná jména špičky české scény. Hlavní hvězdou letošního ročníku budou legendární Guano Apes. S nespoutanou show dorazí Traktor i Dymytry. Ježovy nabídnou jak sváteční pouťovou atmosféru, tak dobrou muziku skupiny Revival Gang Pouťová zábava v obci Ježovy je tradiční společenskou událostí již dlouhou řadu let. Sváteční nálada, návštěvy známých a příbuzných, večer pak tancovačka u hospůdky nedaleko fotbalového hřiště. Právě letos se o hudební stránku této akce postará kapela Revival Gang, která svým dílem přispěje ke skvělé obecní náladě. Proto nezapomeňte – sobota 18.5.2024, start hudební produkce je ohlášený na 20:00 hodin. Benefiční koncertní událost v Motorestu Svojkovice měla název Zmačkneme se Sobotní večer 11.5.2024 patřil v hudební aréně svojkovického Motorestu kapelám Katr a Chlíff. Právě druhá jmenovaná skupina stála u zrodu této akce, jejíž výtěžek poputuje na konto rodiny bývalého kamaráda Jirky, který se již bohužel podobných koncertů nikdy nezúčastní. Mohu jen potvrdit, že večírek měl smysl a do kasičky se vybrala pěkná finanční hotovost. Sál, přísálí i balkon byly vzorně připravené, pohodoví pořadatelé vítali hosty u vstupních dveří, ochotná obsluha výčepu plnila přání zákazníků, světla nažhavená a kvalitní zvuk z dílny Jardy Pospíšila prověřený – vše na svých místech a hudební mejdan tak dostal v ten správný čas zelenou. Punkrockový večer čeká na hosty plzeňského Bílýho Medvěda v polovině měsíce května Multižánrový Bílej Medvěd nabídne v pátek 17.5.2024 příchozím návštěvníkům line-up seskládaný ze tří hudebních formací. Fanoušci dobré muziky si tak budou moci užít koncertní bloky domácích Adult Misery, klatovského Fiaska či si zaskákat se ska-punkovým domažlickým Sticxem. Určitě lákavá nabídka, která ukazuje na ochotu pořadatelů prezentovat na klubovém pódiu i méně známá jména ze západočeské hudební líhně. Přijďte se pobavit a podpořit muzikanty i vy, vstupní dveře budou otevřené od 19:00, samotný start je ohlášený na 20:00 hodin. Sosnová Classic 2024: Rarity ve startovním poli a slavná jména motoristické i hudební scény Letošní svátek historických automobilů, sidecarů a motocyklů Sosnová Classic, který se koná už 18. a 19. května, láká na řadu raritních strojů a slavná jména za jejich volanty. Nouze nebude ani o hudební program, který je s radostí svěřen do rukou legendárního Čechomoru. Festivalová oslava kulatých narozenin měla v Žerovicích název Punkový žně vol. 1 Obec Žerovice, potažmo pak fotbalový areál na okraji vesničky, se stal v sobotu 4.5.2024 místem hudební události pod jménem Punkový žně. První ročník festivalu měl punc narozeninové oslavy hlavního pořadatele Davida Hřebce. Ten na svůj velký den sezval na krytou open air stage šestici punkových kapel, jež se postaraly o hudební stránku sobotního odpoledne a následného večera. Dobře ošetřený zlatavý mok, slušně krocené decibely z nainstalované reprosoustavy, pojízdný kiosek Pana Ká a gratulace ze všech stran od známých, kamarádů včetně rodinných příslušníků – povedený mejdan, na který se nezapomíná. Chinaski startují oslavy 30 let. Pro fanoušky spouští kanál na Herohero a chystají další dárky Chinaski startují oslavy 30 let

Další tiskovky, zajímavosti

KOCOURU a jeho nový singl Potrhaný pouta - téma, které si prožilo většina z nás V krátkém sledu za sebou letos vydává tento autor a interpret druhý singl. Tentokrát v popovém stylu a na notě příběhu partnerské dvojice balancující na hraně rozhodnutí, jak naložit s jejich vztahem. KLUBOOFKA FEST 2024 otřese Vlašimí v základech. Rock/metalový festival KLUBOOFKA FEST 2024 se po úspěšném prvním dílu v brněnském klubu MELODKA přesouvá v celé své parádě do baru Na Koupáku ve Vlašimi. V sobotu 18.5.2024 úderem 16. hodiny odstartuje celý festival první kapela. Sosnová Classic 2024: Rarity ve startovním poli a slavná jména motoristické i hudební scény Letošní svátek historických automobilů, sidecarů a motocyklů Sosnová Classic, který se koná už 18. a 19. května, láká na řadu raritních strojů a slavná jména za jejich volanty. Nouze nebude ani o hudební program, který je s radostí svěřen do rukou legendárního Čechomoru. Phoenix povstal z popela a přidal k tomu nový videoklip 27.3.2024 vyšlo dlouho očekávané EP kapely Day Before. Název Phoenix odkazuje k faktu, že samotná kapela tímto EP povstává z vlastního popela. Po svém debutu se v minulých letech kapela na nějakou dobu odmlčela, ale nyní se vrací a má v plánu pokračovat v kvalitní tvorbě. Název ale neodkazuje pouze na životní cyklus kapely, ale také na mysl člověka, která je občas zmítaná nepříjemnými myšlenkami a pocity. Celé album se nese v duchu boje proti vnitřním démonům, kdy člověk musí zabojovat a vymanit se z ohně a povstat jako někdo lepší. Nakupujeme hudebniny a zveme na fesťák! V květnu máme napilno V květnových pořadech přinášíme novinky o dvou festivalech, klipu, fungování distributora hudebních nástrojů a samozřejmě nebudete ochuzeni o nové songy. Závěry pořadů jsme okořenili dvěma skladbami od polských melodic black metalistů DARGOR. Multižánrová noc na KaminaBoat night in KaminaBoat Kato a Rest jsou... A)Tým! informace ke společné desce Kata a Resta, kteří poté, co se roky potkávali na svých albech a koncertech, spojili síly ve společném projektu A)tým.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz