ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Tlustá Berta, Milan Schelinger Band i Dupalka rozproudili AMFI Tlumačov! 25. srpna 2020   (13:11)Sobotní den patřil ve známé obci Tlumačov u Domažlic oslavám
k obdivuhodnému výročí 130 let od založení SDH Tlumačov. Součástí bohatého doprovodného programu byly i koncerty v příjemném prostředí tlumačovského AMFI, kde si každý z fanoušků našel to své.

Tlustá Berta, Milan Schelinger Band i Dupalka rozproudili AMFI Tlumačov!

Vlaďka Votrubová


Sobotní den patřil ve známé obci Tlumačov u Domažlic oslavám k obdivuhodnému výročí 130 let od založení SDH Tlumačov. Součástí bohatého doprovodného programu byly i koncerty v příjemném prostředí tlumačovského AMFI, kde si každý z fanoušků našel to své. Start hudební nálože byl plánován na 18. hodinu a tak se také stalo. Jako první si na své přišli milovníci dechovky, které nejen chodskými lidovými skladbami potěšila domažlická Dupalka se zpěvačkou Lucií Hoffmannovou a kapelníkem i zpěvákem Michalem Jansou.
 
Ta publikum rozezpívala známými skladbami jako: Přes dvě vesnice, Panenko modrooká, Kdyby ty muziky nebyly, Třeboňský kasárna, Fláma… V obsáhlém repertoáru nechyběla ani hasičská a moravská směs. Publikum si spokojeně zpívalo, pohupovalo se do rytmu oblíbených písní a odměňovalo Dupalku potleskem. S přibývajícím časem se fanoušci začali osmělovat a v druhé polovině koncertu navštívili i taneční parket. To už se ale zhruba hodinový set Dupalky blížil k závěru, ve kterém samozřejmě nemohla chybět legendární Škoda lásky.

Sobotní den patřil ve známé obci Tlumačov u …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Pak už se tlumačovské oslavy směle převlékly do rockového hávu a na pódium naskočil nestárnoucí Milan Schelinger s kapelou. A přestože se Milan Schelinger Band s publikem přivítal peckou Zima, zima fans rozhodně nebyla. Ba naopak... Charismatický Milan rozehřál zaplněný parket legendárními evergreeny jako: Šípková Růženka, Jabloňový list, Léto s Tebou, Jahody mražený, Kartágo, Ptají se lidé, Holubí dům, Jsem prý blázen jen... V hity nabitém setlistu, který nám Milan Schelinger s kapelou servíroval, nechyběla ani skladba Hudba dává radost.
 
A radost podmanivá hudba s poutavým zpěvem téhle party skvělých muzikantů opravdu dávala. Energie s nadšením a spokojeností se z kapely přenášela do publika, sborový zpěv s hlasitým potleskem duněl AMFI a atmosféra byla úžasná. Večer se však pomalu přehoupl do své druhé poloviny a nás čekal závěr koncertu, ve kterém se sestava ve složení: Milan Schelinger - zpěv, kytara, Pavel Hradil - baskytara, Roman Smola - klávesy a Petr Zimák - bicí s fanoušky rozloučila hitem Nám se líbí.
 
 

Pak už se tlumačovské oslavy směle převlékly …
Proběhla přestavba scény, nedočkavé publikum se opět nahrnulo pod pódium a už při zvukové zkoušce bylo znát, že koncert bude řádně užitý. A tak se také stalo! Vše bylo nachystáno a všichni už netrpělivě očekávali start v pořadí druhé nabité rockové jízdy. A v tom to vypuklo! Draci z Tlusté Berty vlétli na pódium a pecka Vítejte v džungli odpálila jejich show.

 

Proběhla přestavba scény, nedočkavé publikum …
A to doslova. Tlustá Berta si totiž pro SDH Tlumačov připravila překvapení v podobě ohňostroje, který její nadupaný set doslova odpálil. A pak už vše jelo jako po drátkách. Tihle jindřichohradečtí ďáblové v čele s frontmanem Pavlem Přenosilem na nic nečekali a nekompromisně do nás sypali hit za hitem jako: Všechno léčím sexem, Mejdany, Pivo třeboňský, Tlustá Berta, Ve vatě nejsem, Jediný co je spravedlivý, Nula, První vyholení, Bláznivá Zuzana, Dělnický štěstí... V tu chvíli ruce fanoušků vylétly nad hlavy a hlasivky jely na plné obrátky. Společná pařba vládla tlumačovskému AMFI a bouřlivý potlesk zakončoval každou vypalovačku.

A to doslova. Tlustá Berta si totiž pro SDH …
Skvělá dynamická muzika, světla, pyroefekty a show, kterou je „Berta“ pověstná... to vše dostalo Tlumačov do varu a atmosféra byla dokonalá. Večer s Tlustou Bertou stále více gradoval a náhle se nám přiblížil závěr koncertu. Rozjaření fans nechtěli pustit kluky z pódia a hlasitým potleskem s pokřiky je lákali zpět. Tlustá Berta je samozřejmě nezklamala a v úplném závěru je odměnila oblíbenou „zakončovanou“ Cecky i ohňostrojem, který vylétl nad pódium a postaral se tak o krásnou závěrečnou tečku.
 
Byl to úžasný večer. Velké poděkování za něj patří především skupinám Tlustá Berta, Milan Schelinger Band, Dupalka, promotérovi akce Vašíkovi Sladkému a samozřejmě také návštěvníkům!!!

Skvělá dynamická muzika, světla, pyroefekty a …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ


Vlaďka Votrubová 93 fotografií v galerii


autoři:text:     Vlaďka Votrubová
foto:     Vlaďka Votrubová



Další články s interprety Dupalka, Milan Schelinger band, Tlustá Berta

Multižánrový Rockfest Dačice se do kronik zapsal úspěšným sedmnáctým ročníkem Areál u Zámeckého parku ve městě Dačice se stal o víkendu 28. a 29.7.2023 centrem fanoušků dobré muziky a festivalové atmosféry. Na dvoudenní, výběrově obsazené akci, se vystřídalo 16 kapel a formací ze všech koutů naší vlasti, jejichž produkci si nenechaly ujít stovky natěšených fans. Každá skupina tu měla hodinový prostor, který muzikanti dokázali využívat do poslední vteřiny. Mlha, ohně a kvalitní zvuk pak dodávaly kulisy festivalu, o němž se bude jistě dosti dlouho mluvit. Pekelně dobrá muzika na Pekelném ostrově ovládla západ Čech! K desátému výročí festivalu gratulovali Kissin’ Dynamite, Arakain s Lucií Bílou, Dymytry, Traktor i tisíce nadšených návštěvníků Jeden z největších západočeských festivalů – Pekelný ostrov oslavil desáté narozeniny ve velkém stylu. K výročí mu během dvou řádně nabitých festivalových dnů popřála německá hardrocková legenda Kissin’ Dynamite, špička české rockmetalové scény i tisíce nadšených fanoušků. Na DOTIKO a HIT reality stage to v rámci vyhlášeného open airu odpálilo 22 kapel a opět šlo o dokonalou jízdu. Dechovkový festival v Tlumačově opět nezklamal! Publikum roztančily Túfaranka, Záhorienka i Dupalka Nastala neděle 18. 6. a malebné prostředí tlumačovského AMFI po roce opět přivítalo oblíbený Dechovkový festival. A jak už bývá u tohoto „svátku dechové hudby na Chodsku“ zvykem, o pestrý program nebyla nouze. V rámci česko – moravsko – slovenského odpoledne si početné publikum mělo možnost zanotovat se zvučnými jmény, kterými byly Túfaranka, Záhorienka a Dupalka. Oblíbený Dechovkový festival po roce opět potěší tlumačovský AMFI! Dorazí Záhorienka, Túfaranka i Dupalka Kalendář se přehoupl do měsíce června, který potěší všechny milovníky poctivé česko – moravsko – slovenské dechovky. V tento měsíc totiž ožije srdce Chodska – obec Tlumačov u Domažlic již čtrnáctým ročníkem tradičního Dechovkového festivalu. Pekelný ostrov 2023 se kvapem blíží! Gratulanty k jubilejnímu desátému ročníku budou Kissin´Dynamite, Arakain s Lucií Bílou, Harlej, Traktor i Dymytry Jeden z největších západočeských festivalů – Pekelný ostrov za necelé dva měsíce otevře své brány a věřte, bude to stát za to! Ke krásným desátým narozeninám mu popřeje špička české rockmetalové scény a dorazí i vzácný zahraniční host. Prachatice přivítají Komunál a Tlustou Bertu Po roce přijede do Prachatic opět dvojice KOMUNÁL a TLUSTÁ BERTA, společnost jim bude tentokrát navíc dělat kapela Alchymie. Dolany fest 2022 zažil pravou rock, metal, punkovou explozi! Sobotní odpoledne se v příjemném areálu Koupaliště v Dolanech u Klatov stalo svátkem pro všechny příznivce poctivé rockové, punkové i metalové muziky. Vypukl tam další ročník oblíbeného open airu – Dolany festu.

Další články žánrů Dechová hudba, Rock

Dolany fest se kvapem blíží, o nálož skvělé muziky nebude nouze! Dorazí Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers i CheckPoint Dolany fest už „stříhá metr“ a věřte, že se opět máme na co těšit! Čekají nás zvučná jména české rock metalové scény, a to Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers a CheckPoint. TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily. Na prknech plzeňského Medvěda se poprvé představí brněnská kapela Morčata na útěku Hudební eso vytáhne z rukávu pořadatelský tým Bílýho Medvěda v pátek 29.3.2024. Na klubové pódium pozval produkční Dušan Hujas skupinu Morčata na útěku, která dokáže rozpálit publikum na každé akci, kde je součástí line-upu. Jako support se na místní scéně blýskne radnická skupina VoltAge, jež není na plzeňské klubové scéně neznámým jménem. Přijďte se pobavit a zažít nevšední večer i vy – dveře budou otevřeny od 19:00, samotný start je pak ohlášený na 20:00 hodin. Pepper a Metalíza to společně rozjedou na Pouťovém koncertu v Loučimi! Oblíbené spojení Pepper a Metalíza to spolu opět rozjedou. Stane se tak o Velikonoční neděli v sále Penzionu Matějka v Loučimi, kde nás tyhle party svou chytlavou muzikou potěší v rámci Pouťového koncertu. A o tom, že se máme na co těšit, není pochyb! První den Velikonočních trhů v Plzni měl hudební doprovod staňkovské kapely ErozE Tradiční trhy v období velikonočním odstartovaly na plzeňském náměstí Republiky ve čtvrtek 21.3.2024. Kromě tematického zboží v desítkách prodejních stánků nabízí tato událost i hudební představení na prostorné stage pod katedrálou sv. Bartoloměje. Na ní se jako první letošní koncertní doprovod představila rocková skupina ErozE, jejíž playlist si zájemci mohli poslechnout od patnácté hodiny ve třech setech.

Další fotoreportáže

Punková 10x3 Tour 2024 má obrovskou fanouškovskou podporu, plzeňský Medvěd byl našlápnutý k prasknutí Společné turné tří základních kapel The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš se střídajícími se hudebními hosty, plní kluby napříč naší vlastí od 8. března. Vyprodáno, zbývá jen pár lístků… a tak nějak podobně zní komentáře pořadatelů jednotlivých koncertních zastávek. Plzeňský Bílej Medvěd si tak v praxi mohl 23.3.2024 okusit na vlastní kůži, jaké to je vyvěsit u vstupu cedulku vyprodáno! Scéna připravená, nazvučeno, takže v podstatě nic nebránilo v odpálení zahajovacího setu, byť se ke vstupním dveřím táhla ještě pěkně dlouhá fronta hostů. V tomto případě vyšli pořadatelé návštěvníkům vstříc promítáním přímého přenosu z pódia na plochu těsně u vstupu. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily. První den Velikonočních trhů v Plzni měl hudební doprovod staňkovské kapely ErozE Tradiční trhy v období velikonočním odstartovaly na plzeňském náměstí Republiky ve čtvrtek 21.3.2024. Kromě tematického zboží v desítkách prodejních stánků nabízí tato událost i hudební představení na prostorné stage pod katedrálou sv. Bartoloměje. Na ní se jako první letošní koncertní doprovod představila rocková skupina ErozE, jejíž playlist si zájemci mohli poslechnout od patnácté hodiny ve třech setech. Doga v rámci turné Harley-Davidson Ostrava Tour ovládla Mrákov! O živelný start se postarali Jacker's Dnes už legendární hardrocková Doga se po několikaměsíční unplugged šňůře započaté úspěšným turné po Americe, opět vrátila k „elektrice“ a vyrazila dobýt Čechy, Moravu i Slezsko v rámci zbrusu nového řádně nadupaného turné s názvem Harley-Davidson Ostrava Tour 2024. Ve velice dobrém světle se na dožickém sále představila rocková kapela Joker Březnové víkendy jsou v mnoha obcích a městech věnovány hudebním společenským večerům, plesům či maškarním bálům. Právě maškarní bál byl v sobotu 16.3.2024 očekávanou událostí v obci Dožice na Mladosmolivecku, kde se o rockový doprovod tradičně se zde konající akce postarala kapela Joker. Termín byl rok dopředu jasně daný, muzikanti po zvukové zkoušce připravení, takže nic nebránilo v odstartování taneční zábavy. Na ní si našli cestu jak místní, tak fanoušci jmenované skupiny, samozřejmostí byla i početná skupina hostů v nápaditých maskách a kostýmech. Ve Stříbře odstartoval Harlej koncertem před zaplněným sálem jarní Zatím je to dobrý Tour s pořadovým číslem 2 Loňská podzimní šňůra na podporu alba Zatím je to dobrý měla vysokou návštěvnost snad na každé hudební zastávce napříč naší vlastí. Není proto od věci, že pražský Harlej jarním Tour 2024 vychází vstříc fanouškům a sálovými koncerty si úspěšně rozšiřuje už teď bohatou posluchačskou základnu. Stříbro se tak v pátek 15.3.2024 stalo odrazovým místem harlejáckého putování zemí Českou, které se do kapelní kroniky zapíše výrazným písmem.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz