ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

90´s EXPLOSION VYPRODALO VÝSTAVIŠTĚ V PRAZE! 28. května 2022   (09:24)Tohle Výstaviště v Praze už dlouho nepamatuje!

Světový hudební umělci z 90. let přilákali na výstaviště v Praze Holešovicích úctyhodných 17 000 fanoušků a fanynek na největší open air festival - 90. let a to 90´s Explosion!

90´s EXPLOSION VYPRODALO VÝSTAVIŠTĚ V PRAZE!

Lukáš Pivoňka


V neděli 21. 5. 2022 se uskutečnil další ročník největšího open air festivalu 90´s Explosion, který přilákal do místa dění úctyhodných 17 000 hudebních fanoušků světových umělců. 
 
Jako zlatý hřeb večera bylo vystoupení Dj Boba! A my Vám přinášíme fotoreportáž. 

Už od 12:45 se začaly u vstupu tvořit fronty. Nejvíce fanoušků stálo u vstupu do Golden Circle.

Brány Výstaviště se návštěvníkům festivalu otevřely až ve 14 hodin. 

Každý návštěvník či fanoušek tohoto festivalu hned po vstupu zamířil ke stánkům s merchandiserem a pak ke stánkům s občerstvením a s pitím. Stánků tam bylo dostatek a vlastně všeho, co k festivalu patří. 

Počasí organizátorům skvěle vyšlo, stejně tak jako před 4 lety. 


KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
V 15 hodin se začal warm up a na pódiu se objevili moderátoři Pavel Cejnar a Zorka Hejdová. Tito skvělí moderátoři se snažili dostat do varu publikum a to se jim podařilo.

Fanoušky 90. let navnadili ukázkami písniček světových kapel dohodnutých vystoupit v příštím roce 2023. Zazněla taneční pecka Barbie Girl a spoustě z nás se vybavila hudební skupina AQUA!! Každý jistě tuto dánsko - norskou skupinu zná. Do světových hitparád se dostala v roce 1997 s touto taneční peckou. 

A hned po ní se rozezněla Sing Halleluja v podání famózního Dr. Albana, který tady na festivalu už jednou vystupoval. Publikum se opravdu má na co těšit.  

Moderátoři také upozornily na další 90´s Explosion konanou letos 17. 9. 2022 v Brně, kde vystoupí ICE MC!
 
A teď už zase zpátky do Prahy. 

Hned na rozjezd 90´s Explosion se ukázaly Party Factory se svým vystoupením. Na podiu se tak ukázal Fantomas spolu s četníkem ze Saint Tropez. Po Party Factory se objevily tanečnice a musím přiznat, že jim to moc slušelo. 

Party Factory vystoupily ještě jednou a to v podání Simpsonů Bárta a Homera. 

Warm up pokračoval s chutí dál. 
 

Party Factory - Homer a Bart
Na hodinkách se ukázalo 17 hodin a v zápětí se na pódiu objevila zpěvačka, herečka a moderátorská legenda, která uváděla v 90. letech v televizi Hitparádu Eso. Všichni ji určitě znáte.

Na pódium přicházela Tereza Pergnerová, která se se všemi přivítala a uvedla hned prvního světového hudebního umělce a skvělého DJ Sash a tak začal hlavní program, na který všichni netrpělivě čekali. 

Tereza Pergnerová
DJ Sash, který se představil za mixážním pultem je německý hudební producent. 
Na tomto festivalu vystoupil spolu se svými tanečnicemi. 

Zazněly nějvětší hity jako například: Ecuador, Mysterious Times, La Primavera.

Hned po vystoupení se objevila Tereza Pergnerová, aby uvedla další kapelu a tou byli Captain Jack

Každý si jistě vybavil tuto duo, kde jsou součastnými protagonistmi Bruce Lacy a Michelle Stanley

Zazněly písničky, které všichni znáte a to: Captain JackDrill Instructor, Iko IkoGive It Up. Předvedli parádní vystoupení a všichni si s nimi zazpívali.

Pak se znovu ukázala Tereza a uvítala další kapelu a to Magic Affair
Její frontmankou je německá zpěvačka Franca Morgano

Magic Affair dala své největší hity: Give Me All You Love, In The Middle OF The Night,Omen III.  

Hned po Magic Affair se na podiu objevila Cappella.
Eurodance italská skupina, která vznikla roku 1987, si nejčastěji prošla řadou změn své sestavy. Tato hudební skupina (nyní ve složení Vikky a Steven) u nás v ČR na tomto festivalu vystoupila úplně poprvé. 

A  na začátek jsme mohli slyšet jejich největší taneční pecky: U Got 2 Let The Music, U & Me, Move On Baby

Na podiu představila Tereza dalšího interpreta a to byl Real McCoy

Frontman, rapper Olaf Jeglitza (O - Jay) zazpíval jejich největší hitovky a to: Another NightAutomatic Lover, Run Away

Po Real McCoy nastupují La Bouche! Frontman této něměcké eurodance popové hudební skupiny je Lane McCray

A začínaly pěkně jejich největším hitem: Be My Lover, pak  Fallin ´In Love a na závěr jejich vystoupení Sweet Dreams. 

Po La Bouche přišli na řadu S Club. Ze sedmi členů vystupily pouze 3 a to Tina, Bradley a Stacey. S Club 3 je anglická spin-off popová skupina, která zde na festivalu také vystupovala úplně poprvé. 

V jejich úvodu byla Don´t Stop Moving a hned po ní největší hitovka Bring It All Back a na konec jejich vystoupení taneční song Reach. 

Určitě si každý vybaví, že v době 90. let u nás v televizi dávali jejich seriál a to S Club 7 v L. A

Dále bylo na programu vystoupení skupiny Pharao! Obratem se objevila na pódiu frontmanka Kyra a zazněla: I Show You Secret a hned po ní jsme mohli slyšet písničku World Of Magic a na závěr největší hit There Is A Star

Tereza přicházela uvést dalšího interpreta a to byl trinidadský zpěvák, který se proslavil v roce 1993 celosvětovým hitem What Is Love a to Haddaway!

Opět zaznělo jenom pár písniček. Je mi to líto, ale bohužel na víc nebyl čas. 
Písnička s názvem  What Is Love hned na začátku, pak další song od Haddaway byla písnička Life a Rock My Heart.

Po Haddaway nastupovali Lunetici, respektivně Aleš Lehký, David Škach a Vašek Jelínek. Bohužel chyběl Martin, ale toho všichni tímto zdravili z pódia. 

Vaška, nynějšího frontmana, určitě překvapilo to, že přišlo tolik lidí a hned na začátek dali svůj velký hit a to:  Chtěl Bych Tě Líbat a hned po něm se rozezněla skvělá romantická písnička a to Dotyky. A na samý závěr je tu Ať Je Hudba Tvůj Lék a písnička určená pro všechny maminky Jsi Moje Máma. 

A konečně jsou tu ambasadoři tohoto festivalu a to Stacey a Li-Ann a každému se vybavili Twenty 4 Seven! A na úvod dávali taneční vypalovačku Slave To The Music na to navazovala Leave Them Alone a jejich největší hit Is It Love. A jako poslední se objevila také I Can´t Stand It a na zakončení se ukázala Slave To The Music remix. Stacey a Li-Ann měli schovanou naší českou vlajku, takže ji přišli na samý závěr jejich vystoupení ukázat. 

Hned po ambasadorech festivalu vystoupil na pódiu německý zpěvák NANA - Darkman. Jako první zazněla Lonely, pak romantická a pomalá Remember The Time a na rozloučenou opět Lonely. 

A je tu zlatý hřeb včera, na který všichni se moc těšili. Ano, správně je tu vystoupení DJ Boba

DJ Bobo je švýcarský, popový hudebník, zpěvák a tanečník vlastním jménem René Baumann

Jako první písničku jsme uslyšeli: Somebody Dance With Me a hned po ní následovala Respect Yourself a přišly i na řadu další songy, jako například Take Control Of Your Body, Let The Dream Come TruePray, Together Forever, Everybody, Freedom. Na konec skvělé show jsme mohli naživo slyšet píseň There Is A Party 

A samozřejmě nechyběl ani ohňostroj na samý závěr nádherného open air festivalu. 

Účinkující, světový umělci na festivalu si moc chválili skvělou atmosféru a byli nadšení, stejně tak, jako fanoušci. Opravdu, každý si tak přišel na své. 

A organizátorům festivalu opět patří velké poděkování. 

DJ Sash, který se představil za mixážním …

FOTO PRO RADOST


Lukáš Pivoňka 182 fotografií v galerii



Lenka Hrubá 67 fotografií v galerii


autoři:text:     Lenka Hrubá
foto:     Lukáš Pivoňka, Lenka Hrubá



Další články s interprety CAPPELLA, CAPTAIN JACK, DJ BOBO, DJ SASH!, HADDAWAY, LA BOUCHE, LUNETIC, MAGIC AFFAIR, NANA, PHARAO, REAL MCCOY, S CLUB, TWENTY 4 SEVEN

Další články žánrů Disco, Hip Hop / Rap, Pop

Kapela MERITO vpustila do světa svou "První desku" a zve na křest plný známých hostů! Už je to nějaký čas, co jsme vám poprvé psali o zbrusu nové pop rockové formaci MERITO, která se o slovo poprvé přihlásila s velmi úspěšným debutovým songem a klipem jménem Zítra. Od té doby tahle parta v čele s Lukášem "Vondym" Vondráčkem ale rozhodně nezahálela a přichystala svým fans solidní zásobu novinek. Legendami opředený Lunetic se představí na prknech Bílýho Medvěda! Desítkami koncertů prověřený plzeňský Medvěd připravuje pro hosty koncert, který by v letech těsně před miléniem klub roztrhl zevnitř. Právě v té době byla popularita chlapecké kapely Lunetic na vrcholu slávy a dostat se na její vystoupení nebylo z důvodu obrovského zájmu vůbec jednoduché. V současnosti to je samozřejmě již skupina mužská, z níž ze čtyřčlenného obsazení nastupuje před publikum pouze trio. Přesto mají muzikanti širokou fanouškovskou podporu a o tom, jak jim to šlape, se můžete v pátek 12.4.2024 přesvědčit na vlastní oči. Dveře klubu se otevírají v 19:00, start je pak ohlášený na 20:00 hodin. BÁRA ZEMANOVÁ, FINALISTKA 3. ŘADY ČESKO HLEDÁ SUPERSTAR VOLÁ MAYDAY ROZHOVOR S BÁROU ZEMANOVOU O SUPERSTAR A O JEJÍM NOVÉM SINGLU, KTERÝ PRÁVĚ VYDALA. TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Pepper a Metalíza to společně rozjedou na Pouťovém koncertu v Loučimi! Oblíbené spojení Pepper a Metalíza to spolu opět rozjedou. Stane se tak o Velikonoční neděli v sále Penzionu Matějka v Loučimi, kde nás tyhle party svou chytlavou muzikou potěší v rámci Pouťového koncertu. A o tom, že se máme na co těšit, není pochyb! Ostrovy kromě hudby všemožných žánrů nabídnou i oslavu dvaceti let Česka v Evropské unii první informace o letošním ročníku festivalu United Islands of Prague S tebou mě to baví zpívají v nové písničce Jokers a Molotov party Na začátku října jsme vám přinesli rozhovor s členy kapel Molotov party a Jokers, kde jsme se bavili o chystaném turné. V současné době jsou obě kapely na turné a během jejich zastávky v Pardubicích jsem si popovídala s kytaristou Molotov party Ivanem Macháčkem a zpěvákem kapely Jokers Petrem Soukupem o tom, jak zatím průběh turné vnímají, ale také o tom co nás čeká, až turné skončí.

Další fotoreportáže

LOVE n H8 byl název festivalu, který se konal na prknech klatovského Falconu Multižánrový suterénní Falcon Club se stal místem pořádání poměrně očekávané koncertní události, jež nesla název LOVE n H8. Pod tímto titulem jsme mohli nalézt jména čtyř formací, které se ucházely o pozornost celkem slušné návštěvy. Tuny mlhy, promítání vizualizace nálad jednotlivých skladeb na instalovanou led-diodovou stěnu za zády bicmanů – velice zajímavá párty, jež si nacházela posluchače během celého pátečního večera 12.4.2024. Z časových důvodů jsme nebyli součástí festivalu do úplného závěru, kdy se měl jako poslední vystupující představit Bolehlav. Přesto se dle ohlasů akce vydařila a troufnu si říci, že podobný večírek nebyl ve Falconu naposledy. Olympic okouzlil DEPO2015 velkolepou show, kultovními alby i legendárními hity! Kultovní skupina Olympic „neusnula na vavřínech“ a ke svému obdivuhodnému 61. roku na scéně připravila pro fanoušky další hudební lahůdku. A to unikátní turné Trilogy Tour 2024, které přináší to nejlepší z alb Prázdniny na Zemi, Ulice a Laboratoř. V rámci tohoto speciálního koncertního programu křižuje legendární Olympic celou ČR i Slovensko a v početném seznamu zastávek jarní části turné nevynechal ani západočeskou metropoli – Plzeň. Velká premiéra skupiny The DROPP, v roli hostů se blýskla dvě známá jména z tachovské hudební líhně Sportovní hala u plaveckého bazénu v Tachově se stala místem významné události nově založené kapely The DROPP. Právě ta si zde střihla premiérový koncert před domácím publikem, které si do Bistra u Morgiho našlo cestu v hojném počtu. Navíc sobotní line-up očekávaného minifestiválku nabídl jména na Tachovsku dosti známá – domácí rockery Billy Rudin a HCéčkovou úderku Something Like. Večírek s datem 6.4.2024 se tak určitě vydařil – spokojenost byla viditelná ve tvářích muzikantů i pulsujícího kotle fanoušků. Koncertní oslava 10. výročí kapely KOHN Rock byla ve Zdemyslicích podpořená početným publikem Velká kapelní událost pro KOHN Rock měla pevně stanovený termín na pátek 5.4.2024. Sál hospůdky ve Zdemyslicích se stal místem koncertní narozeninové oslavy známé plzeňské rockové skupiny, jejíž hudební dráha od prvního vystoupení právě dosáhla nádherných deseti let. O oblíbenosti této bigbítové party svědčil zaplněný parket útulné hospůdky, kterého součástí jsme se stali chvilku před úderem půlnoční hodiny. Po roce zahrál Harlej v KD Lnáře, početná návštěva vytvořila skvělou koncertní atmosféru Republiková tour Zatím je to dobrý II rockového Harleje měla v pátek 5.4.2024 zastávku v KD Lnáře. Bezmála po roce si tak pražská oblíbená kapela střihla koncert na místě, které je příznivcům hudebních událostí velice dobře známé. Zaplněný sál, světelná děla a kvalitní zvuk z dílny Koubík.cz pak dotvářely kulisy povedeného lnářského vystoupení, jež se do místních kronik zapsalo výrazným písmem. Metalový večer v Medvědovi měl své publikum a skvělou koncertní atmosféru Velikonoční neděle 31.3.2024 měla v plzeňském Bílým Medvědovi punc těžkého kovu – na pódiu se vystřídaly hned tři formace preferující tvrdou muziku. O pořadatelství se tradičně postaral provozní Dušan Hujas, tentokrát ve spolupráci s domácí kapelou Mamonius. Mezi ostřílenými skupinami Crow to Crow a Search and Destroy dostala možnost vyniknout i mladá krev v sestavě Mamoniusu, jejíž koncert patřil určitě k těm vydařeným. Byť se u vstupu do klubu tentokrát neobjevila cedulka vyprodáno, měl minifestival důstojný průběh a každý z hostů si mohl užít vystoupení svých favoritů plnými doušky. Extra Band revival dovezl velikonoční nášup hitů do Mrákova! Nebylo divu, že tato oblíbená tradice opět přilákala hojný počet návštěvníků. Vše bylo nachystáno, a tak nic nebránilo tomu velikonoční nášup hitů odstartovat.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz