ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Dymytry a Hämatom ukončili v Táboře českou část turné. Bouřlivá show byla plná ohňů a nadšení. 10. dubna 2023   (17:47)Metaloví velikáni Dymytry & Hämatom rozbouřili táborský Palcát ve velkém a hojném stylu. Byly slyšet všechny známe songy obou kapel.

Dymytry a Hämatom ukončili v Táboře českou část turné. Bouřlivá show byla plná ohňů a nadšení.

Denisa Hlubocká


   Poslední zastávkou jarního turné kapel Dymytry a Hämatom v Česku bylo jihočeské město Tábor a koncert se uskutečnil krásně na apríla a to 1.dubna. Byl to večer ve znamení pořádného metalového nářezu v podání kapel pod maskami. V hojném počtu se příznivci a nadšenci živé hudby sešli v Hotelu Palcát v Táboře, kde to všechno vypuklo.
   Přibližně šestá hodina večerní otevřela dveře Palcátu a nadšenci si ještě před začátkem té bouřlivé show mohli v klidu dát pár pivek či drinkům, koupit ve stánku nějaký nový suvenýr a prodiskutovat život. Mluvíme ještě o začátku téhle show a ta se nesla ve jménu „pokecu“ a hlavně také připravené autogramiády kapel, kde jste si mohli chlapi nechat podepsat ale i si je zvěčnit na fotce. Nesla se zde parádní a nadšená nálada, už jen z toho, že mnoho lidí si zde určitě splnilo sen vidět kapely naživo a nechat si je dokonce podepsat na CD, LP nebo plakáty.

   Poslední zastávkou jarního turné …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
   Čas se blížil pomalu ale jistě k osmé hodině večerní, což znamenalo se seskupit k pódiu a čekat na tu velkolepou show, která je před námi. Nemohli jsme se dočkat a nadšení zároveň s napětím se mohlo ve vzduchu klidně krájet a servírovat ve velkých dávkách – CZ tour Dymytry a Hämatom začíná!

   Čas se blížil pomalu ale jistě …
   První kapela pod maskou je na podiu, kdo jiný než němečtí hosté Hämatom. Kapela v čele se zpěvákem Nordem a v jeho zádech mu stojí členové Ost, West a Süd. Kapela plná metalových rifů s nadupaným play listem nám ukázali, jak za to umí vzít. Představili ním songy jako AhoiSer na system, Mörder nebo                    Es regnet bier. Kapela nám hodila do repertoáru i nějaký ten cover…nejznámější pro všechny byl          cover I want it all. Nechyběla vlajka v čele s jednorožcem nebo jiskry, které valily například z baskytary nebo dokonce ze samotných prstů Norda. Celou dobu hraní kapely nechyběly bouřlivé, šílené reakce fanoušku, kde šlo hlavně o dokonalou znalost textů. Mezi tím vším jsme si mohli užít chvíli, kdy bubeník odjíždí do publika. Přechází k druhým bicím a nechává se unášet sálem. Zpět se ale vrací za bicíma Miloš z Dymytry, osobně cítím průser a pomstu. (haha) Vše si snad mohli odčinit vychlazeným pivem přímo pod nos.
   Doznívají poslední tóny kapely Hämatom, hoši se loučí, rozhazují paličky a trsátka na památku svým fanouškům. Nastal čas na pivko a oddych, protože teď to začne a bude to nářez.

   První kapela pod maskou je na …
   Podium se zahaluje za plachtu s velkým nápisem Dymytry, víme, co nás čeká a nemůžeme se dočkat. Kluci se připravují, vše se chýlí ke konci příprav a vše do pár minut odstartuje, to pravé peklo – český známý psy-core je na pódiu a peklo v podání Dymytry začíná!

   Podium se zahaluje za plachtu …
   Druhá kapela večera pod maskou nese název Dymytry a v čele stojí všem známý Protheus. Záda mu kryjí Dymo, Artur, Gorgy, Mildor - v jejich podání začíná to správné peklo a to doslova díky plamenům, které kapela má ve své show. Kotel po Hämatom nezhasl, spíše naopak…ještě více se rozbouřil. Fanoušci si užívali každou písničku i každý plamen. Kluci nám zahráli známe songy jako Černá je metal, Média, Žít svůj sen, Zůstaň stejná a ke konci nám dali nejznámější flák, starší hitovku – Strážná věž. Nikdo nestojí v klidu, pokud zrovna nepije. Kotel se bouří a užívá si atmosféru plnými doušky.
Jak jsme napsali o průseru a pomstě, také se tak stalo. Kapela Hämatom celou dobu kapele Dymytry dělala na pódium různé návštěvy – například návštěva kytaristy Osta, kdy si v klidu na podiu vychutnal večeři nebo návštěva celé kapely s improvizovanými „hubeními nástroji“ – nenechají v tom přece Dymytry samotné.

   Druhá kapela večera pod maskou …
   Celý večer byl ukončen písněmi obou kapel dohromady, a to společnými fláky Pin me down, Chernobyl nebo dobrá, známá písnička – Behind the mask. Byla to vskutku nepopsatelná show, ať už ohnivá či hudební. Shrnuto, podtrženo – jarní tour se vyvedlo, všichni máme několik nepopsatelných zážitků, na které budeme vzpomínat. Díky za to patří hlavně kapelám Dymytry a Hämatom a samozřejmě ZL production za skvělou organizaci a za umožnění nám pár zastávek nafotit a popsat.
   Poslední řádky bychom rádi věnovali pozvánce na podzim, kdy nás čeká ta pravá show, to největší peklo roku – Dymytry a Hämatom v O2 aréně a to 24.11.2023. Těšíme se!

   Celý večer byl ukončen písněmi …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ


Denisa Hlubocká 104 fotografií v galerii


autoři:text:     Denisa Hlubocká
foto:     Denisa Hlubocká



Další články s interprety Dymytry, Hämatom

Pekelný ostrov opět potvrdil své kouzlo! Fantastickou atmosféru nepokazil ani déšť Byl tu první červencový víkend, což pro všechny fans skvělé rockové, punkrockové i metalové muziky ze západu Čech i širokého okolí znamenalo jediné – Pekelný ostrov 2024. Tento Rolls-Royce mezi festivaly po roce opět roztočil svá kola a pozval nás na nespoutanou jízdu. Tu na DOTIKO a NFCtron stagy během dvou dnů odpálilo celkem 21 kapel. A jak už bývá u "Pekla" zvykem, šlo o další parádní ročník. Dolní oblast Vítkovice přivítala Monster Meeting 2024 Industriální areál Dolní oblasti Vítkovice se v sobotu 15.6.2024 proměnil v rockový ráj, kde se fanoušci sjely na dlouho očekávaný Monster Meeting 2024. Hlavní hvězdy večera, kapely Alkehol, Arakain, Dymytry, Traktor, rozbouřily Ostravu rockovou hudbou a připravily tak fanouškům z širokého okolí nezapomenutelný hudební zážitek. Pekelný ostrov odtajnil poslední jména headlinerů nabitého line-upu! Areál kromě Guano Apes ovládnou Dymytry i Traktor! Rolls-Royce mezi festivaly – Pekelný ostrov už „stříhá metr“ a doplňuje nabitý line-up o další zvučná jména špičky české scény. Hlavní hvězdou letošního ročníku budou legendární Guano Apes. S nespoutanou show dorazí Traktor i Dymytry. Hudební festival Hrady CZ zakončí svoji letošní pouť na Bezdězu s kapelami Kabát, Kryštof a Mirai Osmnáctý ročník putovního hudebně-kulturního festivalu Hrady CZ po Točníku, Kunětické hoře, Švihově, Rožmberku nad Vltavou, Veveří, Hradci nad Moravicí a Bouzově uzavře svoji letošní pouť na Bezdězu. Putovní hudebně kulturní festival HRADY.CZ zavítal do Švihova! Kralovaly mu skupiny Kabát, Wanastowi Vjecy, Kryštof i Mirai Co spojuje jedny z nejkrásnějších českých a moravských památek, léto, skvělou muziku napříč žánry a zábavu? Přece známý, pohodový a velmi oblíbený putovní festival Hrady.CZ, který v rámci svých osmi zastávek nevynechal ani západ Čech - a to konkrétně Vodní hrad Švihov na Klatovsku. Hudební festival Hrady CZ se tento pátek a sobotu představí na dvou pódiích na Kunětické hoře s kapelami Kabát, Kryštof a Mirai Na hradní tour dále vystoupí No Name, Wanastowi Vjecy či Anna K. a další kapely a interpreti. Pekelně dobrá muzika na Pekelném ostrově ovládla západ Čech! K desátému výročí festivalu gratulovali Kissin’ Dynamite, Arakain s Lucií Bílou, Dymytry, Traktor i tisíce nadšených návštěvníků Jeden z největších západočeských festivalů – Pekelný ostrov oslavil desáté narozeniny ve velkém stylu. K výročí mu během dvou řádně nabitých festivalových dnů popřála německá hardrocková legenda Kissin’ Dynamite, špička české rockmetalové scény i tisíce nadšených fanoušků. Na DOTIKO a HIT reality stage to v rámci vyhlášeného open airu odpálilo 22 kapel a opět šlo o dokonalou jízdu.

Další články žánru Metal

RASMANE! Skutečná liga! Škwor! v Českém Krumlově Čtyři kapely, jedna úžasná akce! Přijďte si užít nezapomenutelný večer plný skvělé hudby v Pivovarské zahradě v Českém Krumlově dne 14. září 2024. Linkin Park jsou zpět! Novou zpěvačkou je Emily Armstrong a v listopadu vychází nová deska “From Zero”. Navíc ještě letos vyrazí kapela na turné i po Evropě. Punks for Dogs open air podpořil psí útulek Jezevčíci v nouzi Dvoudenní hudební maraton měl v Hořovicích benefiční podtext – výtěžek z této akce poputuje na konto psího útulku Jezevčíci v nouzi. Právě jeho příznivec – Zdeněk Šenkyřík Sr., se postaral o organizaci a pozvánky kapelám, které vyplnily časový program svojí produkcí. Pátek 30.8.2024 byl věnovaný metalovým fanouškům, sobota 31.8. pak patřila punkerům a muzice tohoto stylu. Festival se uskutečnil v upraveném areálu přilehlé zahrady u Společenského domu, kde nechyběl dobře zásobený bar s usměvavou obsluhou a součástí akce byl i kvalitní zvuk provázející hosty od úvodních akordů. Velkou škodou pro pořadatele i vystupující formace se stala menší účast hostů, kteří přesto dokázali v rámci možností vytvořit koncertní atmosféru. Z časových důvodů jsme se zúčastnili pouze prvního večera, který byl doslova nabitý metalovou muzikou několika sub žánrů. Třetí ročník metalového festivalu Nuclear Intervention nabídne mezinárodní line-up, headliner bude irská kapela GAMA BOMB Malá obec Kadov u Blatné v Jihočeském kraji se stane již potřetí dějištěm velké hudební akce, jejíž název Nuclear Intervention v sobě skrývá ostrý metalový obsah. Festival, jehož line-up je postavený z celé desítky českých a zahraničních formací, se tradičně uskuteční v upraveném jezdeckém areálu ZOFI. Perfektní zvuk, bohatě zásobené výčepy včetně teplých i studených jídel, stanové městečko s nulovým poplatkem jen pár kroků od koncertní arény – vše bude připraveno včas a hosté si tak budou moci v sobotu 7. září 2024 dosyta vychutnat hudební nadílku. Přijďte se pobavit, zapařit a hlavně si užít neopakovatelnou festivalovou atmosféru i vy, start úvodní skupiny je ohlášený na 14:00 hodin. Tachovský JJ Fest naskočil do druhé dekády nabitým programem s mezinárodní účastí Bývalé koupaliště ve městě Tachov se stalo již po jedenácté místem konání významné multižánrové hudební události s názvem JJ Fest. Hlavní pořadatel Faňas Matoušek v čele týmu sehrané organizátorské party, sezval na místní stage sedm formací povětšinou s metalovým přídomkem. Druhý ročník Dead Shall Rise měl ve dvoudenním formátu totálně nabitý program, zahrály kapely české i zahraniční Prostor u fotbalového hřiště v Lužné u Rakovníka se jako mávnutím kouzelného proutku proměnil v metalové doupě. Krytá stage, lavice a stánky s občerstvením byly tím, co hosté viděli hned po příchodu od vstupní brány. Silná reprosoustava a světelné stojany pak dotvářely pohled na pódium, kde se o víkendu 23. a 24.8.2024 uskutečnil festival s názvem Dead Shall Rise vol. 2. Z časových důvodů jsme se zúčastnili pouze prvního dne, přesto mohu říci, že atmosféra měla parametry velké hudební akce. Termín festivalu Armageddon Of Decibels vol. 7 je za dveřmi, poslední srpnový den zaduní Kalikovákem výběrový metal s mezinárodní účastí Již po sedmé se stane areál Kalikovského mlýna centrem příznivců metalové muziky i z dosti vzdálených končin. Obrovská stage, kvalitní zvuk firmy RN Produkce a jména válcující evropská města či světová pódia jsou zárukou dobré zábavy, která je na Armageddon Of Decibels vyhlášená široko daleko. Výběrem kapel se akce řadí k top festivalům tohoto stylu napříč naší vlastí, v publiku pak nechybí ani fanouškové z okolních států. Také letos si pořadatelé z plzeňského Parlament Clubu dali záležet a v line-upu se objeví známé formace z české provenience – Okult, Sól, Sorath…, samozřejmostí budou skupiny zahraniční – německé kapely Vendetta a Insulter…, italský Gunjack či norská úderka Carpathian Forest. Přidávám časoprostorové souřadnice festivalu – Plzeň, Kalikovský mlýn, sobota 31.8.2024. Brány areálu budou otevřené od 11:00, start úvodní sestavy je ohlášený na pravé poledne – 12:00 hodin.

Další fotoreportáže

Šafrda memory band rozjel v tlumačovském AMFI nezapomenutelný mejdan! Poslední srpnový den byl v oblíbeném AMFI v Tlumačově u Domažlic věnován vzpomínce na legendárního zpěváka s nezaměnitelným hlasem – Vláďu Šafránka. Svůj set plný hitů Harleje, Walda Gangu i Vláďovy sólové dráhy tam totiž rozjela parta Šafrda memory band a byla to jízda! Punks for Dogs open air podpořil psí útulek Jezevčíci v nouzi Dvoudenní hudební maraton měl v Hořovicích benefiční podtext – výtěžek z této akce poputuje na konto psího útulku Jezevčíci v nouzi. Právě jeho příznivec – Zdeněk Šenkyřík Sr., se postaral o organizaci a pozvánky kapelám, které vyplnily časový program svojí produkcí. Pátek 30.8.2024 byl věnovaný metalovým fanouškům, sobota 31.8. pak patřila punkerům a muzice tohoto stylu. Festival se uskutečnil v upraveném areálu přilehlé zahrady u Společenského domu, kde nechyběl dobře zásobený bar s usměvavou obsluhou a součástí akce byl i kvalitní zvuk provázející hosty od úvodních akordů. Velkou škodou pro pořadatele i vystupující formace se stala menší účast hostů, kteří přesto dokázali v rámci možností vytvořit koncertní atmosféru. Z časových důvodů jsme se zúčastnili pouze prvního večera, který byl doslova nabitý metalovou muzikou několika sub žánrů. Poslední prázdninový víkend ve znamení rocku, Harlej a Morava na Hořepníku. Kapely Morava a Harlej přijeli již tradičně na letní parket do Hořepníku, kde zahráli jejich nejznámější hitovky. Pražákům, těm je tu hej! Hořepník přivítal Pražský výběr. Pražský výběr přijel zahrát k tanci a poslechu v polovině srpna na letní parket do Hořepníku. Kapela Gang ala Basta bohužel nevystoupila. Queenie na Hyundai Family Day v Nošovicích. Queenie - Queen tribute band to rozjela v Nošovicích. Tachovský JJ Fest naskočil do druhé dekády nabitým programem s mezinárodní účastí Bývalé koupaliště ve městě Tachov se stalo již po jedenácté místem konání významné multižánrové hudební události s názvem JJ Fest. Hlavní pořadatel Faňas Matoušek v čele týmu sehrané organizátorské party, sezval na místní stage sedm formací povětšinou s metalovým přídomkem. Druhý ročník Dead Shall Rise měl ve dvoudenním formátu totálně nabitý program, zahrály kapely české i zahraniční Prostor u fotbalového hřiště v Lužné u Rakovníka se jako mávnutím kouzelného proutku proměnil v metalové doupě. Krytá stage, lavice a stánky s občerstvením byly tím, co hosté viděli hned po příchodu od vstupní brány. Silná reprosoustava a světelné stojany pak dotvářely pohled na pódium, kde se o víkendu 23. a 24.8.2024 uskutečnil festival s názvem Dead Shall Rise vol. 2. Z časových důvodů jsme se zúčastnili pouze prvního dne, přesto mohu říci, že atmosféra měla parametry velké hudební akce.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz