ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Good bye, Footfeste. Poslední ročník festivalu je za námi. 24. července 2022   (12:00)Poslední ročník multižánrového festivalu v Želči u Tábora je již za námi. Uskutečnil se třetí víkend v červenci a line-up byl opravdu našlápnutý.

Good bye, Footfeste. Poslední ročník festivalu je za námi.

Denisa Hlubocká   (1.den - pátek)


Denisa Hlubocká   (2.den - sobota)


   Velkolepý poslední ročník multižánrového festivalu Footfest se uskutečnil o víkendu
15. - 16. červenec 2022 v Želči u Tábora. Program obou dnů byl velice bohatý na hudební žánry a nabitý energií, která nám všech celé dva roky koronavirové krize nesmírně chyběla.
   První den festivalu odstartovala táborská punk-hardcorová kapela Němá výčitka, která rozjela festivalovou atmosféru songy jako Indiáni, Hvězdička nebo Tři figury. Kapela odstartovala festival přibližně ve čtyři hodiny odpoledne a na to, že to byl teprve začátek, několik festivalových nadšenců se zde v tuto hodinu už sešlo, co si chtěli vyslechnout první festivalové tóny plné punku a v posledních pár písničkách se připojily i dudy a známý host, který v tu chvíli vyměnil fotoaparát za basu – David Peltán.

 

   Velkolepý poslední ročník …

FOTO PRO RADOST
   Další kapelou prvního dne byla punk-rocková kapela Znouzecnost z Plzně. Kapela nám zahrála tu nejznámější pecku jako Krysař a další všem známe písničky, na které pařil již pěkný počet fanoušků. Mňága a Žďorp, kapela z Valašského Meziříčí, zahrála jejich osobně pojatým alternativním rockem písničky všem fanouškům již dobře známé, jako například Hotel, Valmez nebo Nagasaki.
   V pořadí čtvrtá kapela prvního dne v Želči byla rock-metalová kapela Komunál, která k nám dorazila až z Chlumce nad Cidlinou. Kapela nás všechny naplnila rock-metalovou energií songy jako například Naše věc.
   Hvězdy přicházejí s nadcházejícím večerem a první hlavní kapelou, na kterou se scházejí fanoušci zatím v největším počtu je kapela dosti známá všem fanouškům punku, a to kapela Visací zámek. Pražská kapela nám zahrála ty nejznámější punkové fláky jako Traktor nebo Známka punku. Každý pankáč a fanoušek si přišel na své. 

 

   Další kapelou prvního dne byla …
   Večer pokračuje, ale obracíme žánrový list od punku až k pop-rocku. O své místo na pódiu se hlásí ústecká kapela UDG. Kapela zahrála svým fanouškům všem známe písničky jako Kurtizány, Atomy a vše završila ta nejznámější a z mé strany nekrásnější píseň, Hvězdář.
   Footfest je doslova multižánrový festival, protože další místo na pódiu si zabírá karvinská kapela Doga, jakožto hard-rocková kapela i se svým motorem. Na pódiu zněly „fláky“ jako Route 66, Poletuju či Dej mi duši svou obohaceny ohnivou show či třpytivým překvapením. 
   První festivalový den ukončuje z části thrash – rock’n’rollová kapela Hentai Corporation v čele se známým Škarohlídem. Hodina muziky této kapely je plná kytar, činelů a nespoutaných komentářů a slov zpěváka Škarohlída, který byl slyšet do dálek až ke stanovému městečku. Všem, kdo vydržel až doposud, kapela zahrála ty nejznámější a nejchtěnější kapelní fláky jako We will survive. Poslední kapelou, která tento den uzavřela byla českobudějovická, garage – rock’n‘rollová kapela Calwera. Kluci elánem na rozdávání zahráli songy jako Kořeny stromů nebo Velký snář. Kapela ukončuje festival s hrdostí a potleskem několika desítek přeživších fanoušků v půl třetí ráno.

 

   Večer pokračuje, ale obracíme …
   Dobré ráno, Želeč a Footfeste. Druhý festivalový den je tady a my už se nemůžeme dočkat, co pro nás máš v plánu. Opět plno různorodých hudebních žánrů, zajisté a samozřejmě.
   Sobota začala festivalově netradičně, ale pro tento festival naprosto v pořádku a dle jména očekávaně – fotbalovým zápasem, kde vyhrál tým Ajax Sojčák a získali tak Želečský pohár. My samozřejmě gratulujeme, ale náš cíl je hudba, zaměřujeme se tedy kolem druhé hodiny odpolední na první kapelu na pódiu a tou je místní kapela Manever. Parta mladých a talentovaných kluků zahájila druhý festivalový den příjemným a svěžím rockem. Kluci nám představili písničky jako Ekologická nebo Po nocích, které všechny dostatečně probrali a dostali do dalšího festivalového moodu.

 

   Dobré ráno, Želeč a Footfeste. …
   Druhou kapelou dne je kapela Utíkej, kde hlavním hlasem kapely je i zároveň jeden z hlavních pořadatelů, zpěvačka Nina. Punk-rock v podání táborské kapely nám představila songy jako Strastiplná, Udržitelná nebo Lepší dny.
   Fanoušci se probírají a přicházejí do areálu festivalu, včerejší noc byla náročná, ale dnešní bude ještě náročnější, proto je odpočinek důležitý a není divu, že přísun fanoušků začíná pořádně až na kapelu Volant. Pardubice v Želči, dresy policie a podprsenka na mikrofonu, to jsou přesně Volanti. Ti, co roztancovali fanoušky známými fláky Až vypiju toho tolik, Sněženky a Bledule nebo Čarodějka. Vlna kapel jede dál a teď se přesouváme na vlnu českého punku, ke kapele Plexis v čele s legendárním Petrem Hoškem. Plexis svým punkovým fanouškům, ale i jen procházejícím, zahráli známé punkové fláky jako Krize, Mistrovství v zírání nebo Síla v srdci. Zanedlouho někomu jen nestačí poslech, ale chce i tančit, připojuje se tedy známý tanec pogo. 

 

   Druhou kapelou dne je kapela …
   List obracíme na žánr agro-jazz, kapela Morčata na útěku z Brna. Morčata nám představila velkou show během písniček i mezi nimi, jakožto tahání paličky z bubeníkovi zádní části těla a podobně. Zahráli nám všem známé písničky jako Hledá se děda, Vladislav a celou show plnou vtípků ukončila písnička jak jinak než Twajlajt.
   Pokračujeme k dalšímu pražskému punku, a to ke kapele SPS. Punkové fláky jako Černá ruka, To už tady bylo nebo Právo energeticky rozohnilo každého správného a věrného fanouška kapely a stejně jako u kapely Plexis, i zde jsme mohli vidět podpódiové  pogo, které jak všichni víme, k punku patří.
   Vodovod, další kapela na plánu festivalu. Jsme přibližně v půlce druhého dne festivalu. Klasická rocková kapela z Bechyně, která je známá napříč generacemi, v čele s Janem Slováčkem, nám zahráli ty nejslavnější vodovodské písničky jako třeba Na nebi most.

 

   List obracíme na žánr agro-jazz, …
   Postupujeme o hodinu dál k další kapele na další podium, kde se v čase připravila kapela Skyline. Kapela v žánru elektronica – pop – breakbeat roztančila mnoho těl v davu lidí, co takovou muziku můžou. V zastoupení zpěváka MC Jacoba a zpěvačky Marky Rybin byla rozjeta show na hodně vysoké laťce. Black Hole, Ocean nebo Dancing with fire, to jsou songy, které zněly na pódiu. Já osobně, sama za sebe, mám takové styly hudby ráda a jednou za čas mě vůbec nemrzí, kdy mezi mé rockové a punkové kapely se na akci vloží něco takového, jako jsou Skyline. Neskutečná dávka energie, co jde z pódia nejde ani popsat slovy.
   Pokračujeme k další kapele, tedy spíše ke zpěvačce s kapelou. Anna K. na pódiu se všemi těmi krásnými a známými písněmi. Na malou chvíli nebo Píseň o slzách. Děkujeme za takové odlišné, ale zároveň příjemné vystoupení. 

 

   Postupujeme o hodinu dál …
   Přesouváme se do Klatov, teda na druhou stage, kde se připravila kapela z Klatov. Kdo zná, už ví, že je řeč o tanz-metalové kapele Trautenberk. V čele s Aničkou, která je teda vážně kus, zahrála kapela známé písničky jako Vzpoura kancůPotužník senior nebo Pan Pilous. Celý koncert byl obohacen o jedno kouzelnické představení pana Prasopsa.
  Blížíme se ke konci posledního ročníku Footfestu. Před námi jsou ale stále ještě dvě kapely a bude co poslouchat a na co dovádět. Popřípadě tu aspoň bude něco, co nám zahraje k pozdější večeři. Na programu je předposlední kapela Cocotte minute. Kapela, která nám předvedla, jak se dělá správný pražský crossover. Fláky jako Punk off kha, Králům koruny nebo Czeko 2019 roztančili publikum, které malé zrovna nebylo a to už se hodina blíží k jedné ráno.
   Polední kapelou festivalu, ta kapela, která snad na Footfestu hrála ze všech nejvíckrát. Kapela, kterou zná každý druhý, kdo má rád punk spojený se zoo. Řeč je samozřejmě o místní kapele Peshata v čele s hercem bez role, Blážou.  Kluci uzavřeli festival v Želči písněmi Na saních, Morče za volantem  či Volejovky.

 

   Přesouváme se do Klatov, teda na …
   Tímto bych chtěla doopravdy poděkovat pořadatelům, že mi umožnili nafotit poslední ročník tohoto super festivalu. Footfest pro mě osobně byl stálice v letních akcích a je mi velice líto, že toto byl opravdu poslední. Tak good bye! footfesťáci.

 


KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ


Denisa Hlubocká   (1.den - pátek) 65 fotografií v galerii



Denisa Hlubocká   (2.den - sobota) 119 fotografií v galerii


autoři:text:     Denisa Hlubocká
foto:     Denisa Hlubocká



Další články s interprety Anna K, Cocotte Minute, Doga, Hentai Corporation, Komunál, Mňága a žďorp, Morčata na útěku, Peshata, Plexis, Skyline, SPS, Trautenberk, UDG, Visací zámek, Volant, Znouzecnost

Tachovský JJ Fest naskočil do druhé dekády nabitým programem s mezinárodní účastí Bývalé koupaliště ve městě Tachov se stalo již po jedenácté místem konání významné multižánrové hudební události s názvem JJ Fest. Hlavní pořadatel Faňas Matoušek v čele týmu sehrané organizátorské party, sezval na místní stage sedm formací povětšinou s metalovým přídomkem. První ročník RockFlow zavítal do Ostravy a prostranství před Slezskoostravským hradem ožilo rockovou hudbou. V sobotu 24. srpna 2024 ožila Ostrava tvrdými rockovými tóny a nespoutanou energií. Na prostranství před Slezskoostravským hradem se odehrál první ročník akce RockFlow Ostrava, který přilákal davy fanoušků. Festival, který spojil legendy české rockové scény, probíhal v krásném prostředí pod širým nebem a nabídl pořádnou dávku hudebního adrenalinu. Párty roku na Chodrocku byla opět legendární aneb Chodrockfest 2024 okouzlil Domažlice I v letošním roce nás na DOTIKO a NFCtron stagy čekal řádně nabitý line up plný špičky české i moravské hudební scény. A byla to neskutečná jízda! Ale nepředbíhejme a zrekapitulujme si největší chodský svátek hezky popořádku. Na festivalu Rock Flow Ostrava zahrají Rybičky 48, Tři sestry a také Doga Už 24. srpna bude mít v Ostravě premiéru nový festival Rock Flow. V areálu u Slezskoostravského hradu zahrají Rybičky 48, Tři sestry, Doga, Walda Gang a Hanz's Fuckers. Fanoušci se můžou těšit také na street food a spoustu drinků. JJ Fest v Tachově začne psát druhou desítku open air festivalových událostí Bývalé koupaliště v Tachově, přesněji určeno areál poblíž zimního stadionu, se stane tradičně místem konání multižánrového JJ Festu. Letos se za kmenovým nadpisem objeví dvě jedničky – jedenácté pokračování hudebního maratonu, ve kterém se vystřídá sedm kapel několika stylů. Tým pořadatelů s Faňasem Matouškem v čele, připravuje plně zásobenou občerstvovací zónu pro hosty, stanové městečko pro přespolní a hlavně zázemí pro ohlášené hudební formace. Přijďte se pobavit, zatančit a užít si neopakovatelnou atmosféru i vy – start je v sobotu 24.8.2024 ohlášený na 14:00 hodin. Farák Fest v Heřmanově Huti si devátým ročníkem upevnil pozici mezi jednodenními festivaly na republikovém půdorysu Farský kopec, na dohled od Heřmanovy Huti, se již po deváté zapsal do hudebních map konáním oblíbeného multižánrového Farák Festu. O výběr kapel a přípravy všeho potřebného se postaral tým pořadatelů s Vaškem Motykou v čele a dle ohlasu velice početné návštěvy se jim podařilo sestavit lineu-up na jedničku s hvězdičkou. Jména interpretů z top české scény, kvalitní zvuk firmy Dynacord a příjemná obsluha v nespočtu občerstvovacích stánků byly nepřehlédnutelné atributy celého odpoledne a velké části noci v sobotu 3.8.2024. Putovní hudebně kulturní festival HRADY CZ se po roce opět vrátil do Švihova a bylo to velké! Nadšenému davu vládli Lucie, Daniel Landa i Chinaski Co spojuje jedny z nejkrásnějších českých a moravských památek, léto, skvělou muziku napříč žánry a zábavu? Přece známý, pohodový a velmi oblíbený putovní festival HRADY CZ, který v rámci svých zastávek nevynechal ani západ Čech – a to konkrétně známý Vodní hrad Švihov na Klatovsku.

Další články žánrů Hardcore (HC), Metal, Pop, Punk (rock), Rock, Rock'n'roll, Ska

Šafrda memory band rozjel v tlumačovském AMFI nezapomenutelný mejdan! Poslední srpnový den byl v oblíbeném AMFI v Tlumačově u Domažlic věnován vzpomínce na legendárního zpěváka s nezaměnitelným hlasem – Vláďu Šafránka. Svůj set plný hitů Harleje, Walda Gangu i Vláďovy sólové dráhy tam totiž rozjela parta Šafrda memory band a byla to jízda! RASMANE! Skutečná liga! Škwor! v Českém Krumlově Čtyři kapely, jedna úžasná akce! Přijďte si užít nezapomenutelný večer plný skvělé hudby v Pivovarské zahradě v Českém Krumlově dne 14. září 2024. Linkin Park jsou zpět! Novou zpěvačkou je Emily Armstrong a v listopadu vychází nová deska “From Zero”. Navíc ještě letos vyrazí kapela na turné i po Evropě. Bigbítový večer se statutem velké akce – koncert kapely Brutus na Tyršově koupališti v Rakovníku Prostorný areál Tyršova koupaliště v Rakovníku je dlouhou řadu let ikonickým místem koncertních vystoupení domácí rockové legendy – kapely Brutus. Právě zde v roce 2022 oslavila 55 let své hudební kariéry, která čítá nespočet bigbítových tancovaček na velkých, ale i malých či zapadlých sálech napříč celou naší vlastí. Jako host se na prknech prostorné stage představí skupina Geronimo rock, která se postará o prolog sobotní akce. Přijďte si i vy užít, zazpívat si a doslova vychutnat večírek, na který se nezapomíná. Brány se otevřou v 17:00, hudební start je ohlášený na 20:00 hodin. Křest alba Pictures All Around skupiny Billy Rudin slibuje dobrou zábavu a výjimečné hudební zážitky Plzeňský Anděl music bar se stane tím místem, kde se uskuteční zcela mimořádná událost v režii tachovské skupiny Billy Rudin. Právě ta zde 13.9.2024 pokřtí ještě teplou placku Pictures All Around, která se tak stane pevnou součástí kapelní diskografie. Jako hudební host se na klubových prknech představí pražská formace Miea, jejíž set dokáže jistě početné publikum uvést do provozní teploty. Přijďte i vy podpořit dobrou muziku v podání obou kapel – start akce je ohlášený na 19:00 hodin. Punks for Dogs open air podpořil psí útulek Jezevčíci v nouzi Dvoudenní hudební maraton měl v Hořovicích benefiční podtext – výtěžek z této akce poputuje na konto psího útulku Jezevčíci v nouzi. Právě jeho příznivec – Zdeněk Šenkyřík Sr., se postaral o organizaci a pozvánky kapelám, které vyplnily časový program svojí produkcí. Pátek 30.8.2024 byl věnovaný metalovým fanouškům, sobota 31.8. pak patřila punkerům a muzice tohoto stylu. Festival se uskutečnil v upraveném areálu přilehlé zahrady u Společenského domu, kde nechyběl dobře zásobený bar s usměvavou obsluhou a součástí akce byl i kvalitní zvuk provázející hosty od úvodních akordů. Velkou škodou pro pořadatele i vystupující formace se stala menší účast hostů, kteří přesto dokázali v rámci možností vytvořit koncertní atmosféru. Z časových důvodů jsme se zúčastnili pouze prvního večera, který byl doslova nabitý metalovou muzikou několika sub žánrů. Poslední prázdninový víkend ve znamení rocku, Harlej a Morava na Hořepníku. Kapely Morava a Harlej přijeli již tradičně na letní parket do Hořepníku, kde zahráli jejich nejznámější hitovky.

Další fotoreportáže

Šafrda memory band rozjel v tlumačovském AMFI nezapomenutelný mejdan! Poslední srpnový den byl v oblíbeném AMFI v Tlumačově u Domažlic věnován vzpomínce na legendárního zpěváka s nezaměnitelným hlasem – Vláďu Šafránka. Svůj set plný hitů Harleje, Walda Gangu i Vláďovy sólové dráhy tam totiž rozjela parta Šafrda memory band a byla to jízda! Punks for Dogs open air podpořil psí útulek Jezevčíci v nouzi Dvoudenní hudební maraton měl v Hořovicích benefiční podtext – výtěžek z této akce poputuje na konto psího útulku Jezevčíci v nouzi. Právě jeho příznivec – Zdeněk Šenkyřík Sr., se postaral o organizaci a pozvánky kapelám, které vyplnily časový program svojí produkcí. Pátek 30.8.2024 byl věnovaný metalovým fanouškům, sobota 31.8. pak patřila punkerům a muzice tohoto stylu. Festival se uskutečnil v upraveném areálu přilehlé zahrady u Společenského domu, kde nechyběl dobře zásobený bar s usměvavou obsluhou a součástí akce byl i kvalitní zvuk provázející hosty od úvodních akordů. Velkou škodou pro pořadatele i vystupující formace se stala menší účast hostů, kteří přesto dokázali v rámci možností vytvořit koncertní atmosféru. Z časových důvodů jsme se zúčastnili pouze prvního večera, který byl doslova nabitý metalovou muzikou několika sub žánrů. Poslední prázdninový víkend ve znamení rocku, Harlej a Morava na Hořepníku. Kapely Morava a Harlej přijeli již tradičně na letní parket do Hořepníku, kde zahráli jejich nejznámější hitovky. Pražákům, těm je tu hej! Hořepník přivítal Pražský výběr. Pražský výběr přijel zahrát k tanci a poslechu v polovině srpna na letní parket do Hořepníku. Kapela Gang ala Basta bohužel nevystoupila. Queenie na Hyundai Family Day v Nošovicích. Queenie - Queen tribute band to rozjela v Nošovicích. Tachovský JJ Fest naskočil do druhé dekády nabitým programem s mezinárodní účastí Bývalé koupaliště ve městě Tachov se stalo již po jedenácté místem konání významné multižánrové hudební události s názvem JJ Fest. Hlavní pořadatel Faňas Matoušek v čele týmu sehrané organizátorské party, sezval na místní stage sedm formací povětšinou s metalovým přídomkem. Druhý ročník Dead Shall Rise měl ve dvoudenním formátu totálně nabitý program, zahrály kapely české i zahraniční Prostor u fotbalového hřiště v Lužné u Rakovníka se jako mávnutím kouzelného proutku proměnil v metalové doupě. Krytá stage, lavice a stánky s občerstvením byly tím, co hosté viděli hned po příchodu od vstupní brány. Silná reprosoustava a světelné stojany pak dotvářely pohled na pódium, kde se o víkendu 23. a 24.8.2024 uskutečnil festival s názvem Dead Shall Rise vol. 2. Z časových důvodů jsme se zúčastnili pouze prvního dne, přesto mohu říci, že atmosféra měla parametry velké hudební akce.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz