ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Good bye, Footfeste. Poslední ročník festivalu je za námi. 24. července 2022   (12:00)Poslední ročník multižánrového festivalu v Želči u Tábora je již za námi. Uskutečnil se třetí víkend v červenci a line-up byl opravdu našlápnutý.

Good bye, Footfeste. Poslední ročník festivalu je za námi.

Denisa Hlubocká   (1.den - pátek)


Denisa Hlubocká   (2.den - sobota)


   Velkolepý poslední ročník multižánrového festivalu Footfest se uskutečnil o víkendu
15. - 16. červenec 2022 v Želči u Tábora. Program obou dnů byl velice bohatý na hudební žánry a nabitý energií, která nám všech celé dva roky koronavirové krize nesmírně chyběla.
   První den festivalu odstartovala táborská punk-hardcorová kapela Němá výčitka, která rozjela festivalovou atmosféru songy jako Indiáni, Hvězdička nebo Tři figury. Kapela odstartovala festival přibližně ve čtyři hodiny odpoledne a na to, že to byl teprve začátek, několik festivalových nadšenců se zde v tuto hodinu už sešlo, co si chtěli vyslechnout první festivalové tóny plné punku a v posledních pár písničkách se připojily i dudy a známý host, který v tu chvíli vyměnil fotoaparát za basu – David Peltán.

 

   Velkolepý poslední ročník …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
   Další kapelou prvního dne byla punk-rocková kapela Znouzecnost z Plzně. Kapela nám zahrála tu nejznámější pecku jako Krysař a další všem známe písničky, na které pařil již pěkný počet fanoušků. Mňága a Žďorp, kapela z Valašského Meziříčí, zahrála jejich osobně pojatým alternativním rockem písničky všem fanouškům již dobře známé, jako například Hotel, Valmez nebo Nagasaki.
   V pořadí čtvrtá kapela prvního dne v Želči byla rock-metalová kapela Komunál, která k nám dorazila až z Chlumce nad Cidlinou. Kapela nás všechny naplnila rock-metalovou energií songy jako například Naše věc.
   Hvězdy přicházejí s nadcházejícím večerem a první hlavní kapelou, na kterou se scházejí fanoušci zatím v největším počtu je kapela dosti známá všem fanouškům punku, a to kapela Visací zámek. Pražská kapela nám zahrála ty nejznámější punkové fláky jako Traktor nebo Známka punku. Každý pankáč a fanoušek si přišel na své. 

 

   Další kapelou prvního dne byla …
   Večer pokračuje, ale obracíme žánrový list od punku až k pop-rocku. O své místo na pódiu se hlásí ústecká kapela UDG. Kapela zahrála svým fanouškům všem známe písničky jako Kurtizány, Atomy a vše završila ta nejznámější a z mé strany nekrásnější píseň, Hvězdář.
   Footfest je doslova multižánrový festival, protože další místo na pódiu si zabírá karvinská kapela Doga, jakožto hard-rocková kapela i se svým motorem. Na pódiu zněly „fláky“ jako Route 66, Poletuju či Dej mi duši svou obohaceny ohnivou show či třpytivým překvapením. 
   První festivalový den ukončuje z části thrash – rock’n’rollová kapela Hentai Corporation v čele se známým Škarohlídem. Hodina muziky této kapely je plná kytar, činelů a nespoutaných komentářů a slov zpěváka Škarohlída, který byl slyšet do dálek až ke stanovému městečku. Všem, kdo vydržel až doposud, kapela zahrála ty nejznámější a nejchtěnější kapelní fláky jako We will survive. Poslední kapelou, která tento den uzavřela byla českobudějovická, garage – rock’n‘rollová kapela Calwera. Kluci elánem na rozdávání zahráli songy jako Kořeny stromů nebo Velký snář. Kapela ukončuje festival s hrdostí a potleskem několika desítek přeživších fanoušků v půl třetí ráno.

 

   Večer pokračuje, ale obracíme …
   Dobré ráno, Želeč a Footfeste. Druhý festivalový den je tady a my už se nemůžeme dočkat, co pro nás máš v plánu. Opět plno různorodých hudebních žánrů, zajisté a samozřejmě.
   Sobota začala festivalově netradičně, ale pro tento festival naprosto v pořádku a dle jména očekávaně – fotbalovým zápasem, kde vyhrál tým Ajax Sojčák a získali tak Želečský pohár. My samozřejmě gratulujeme, ale náš cíl je hudba, zaměřujeme se tedy kolem druhé hodiny odpolední na první kapelu na pódiu a tou je místní kapela Manever. Parta mladých a talentovaných kluků zahájila druhý festivalový den příjemným a svěžím rockem. Kluci nám představili písničky jako Ekologická nebo Po nocích, které všechny dostatečně probrali a dostali do dalšího festivalového moodu.

 

   Dobré ráno, Želeč a Footfeste. …
   Druhou kapelou dne je kapela Utíkej, kde hlavním hlasem kapely je i zároveň jeden z hlavních pořadatelů, zpěvačka Nina. Punk-rock v podání táborské kapely nám představila songy jako Strastiplná, Udržitelná nebo Lepší dny.
   Fanoušci se probírají a přicházejí do areálu festivalu, včerejší noc byla náročná, ale dnešní bude ještě náročnější, proto je odpočinek důležitý a není divu, že přísun fanoušků začíná pořádně až na kapelu Volant. Pardubice v Želči, dresy policie a podprsenka na mikrofonu, to jsou přesně Volanti. Ti, co roztancovali fanoušky známými fláky Až vypiju toho tolik, Sněženky a Bledule nebo Čarodějka. Vlna kapel jede dál a teď se přesouváme na vlnu českého punku, ke kapele Plexis v čele s legendárním Petrem Hoškem. Plexis svým punkovým fanouškům, ale i jen procházejícím, zahráli známé punkové fláky jako Krize, Mistrovství v zírání nebo Síla v srdci. Zanedlouho někomu jen nestačí poslech, ale chce i tančit, připojuje se tedy známý tanec pogo. 

 

   Druhou kapelou dne je kapela …
   List obracíme na žánr agro-jazz, kapela Morčata na útěku z Brna. Morčata nám představila velkou show během písniček i mezi nimi, jakožto tahání paličky z bubeníkovi zádní části těla a podobně. Zahráli nám všem známé písničky jako Hledá se děda, Vladislav a celou show plnou vtípků ukončila písnička jak jinak než Twajlajt.
   Pokračujeme k dalšímu pražskému punku, a to ke kapele SPS. Punkové fláky jako Černá ruka, To už tady bylo nebo Právo energeticky rozohnilo každého správného a věrného fanouška kapely a stejně jako u kapely Plexis, i zde jsme mohli vidět podpódiové  pogo, které jak všichni víme, k punku patří.
   Vodovod, další kapela na plánu festivalu. Jsme přibližně v půlce druhého dne festivalu. Klasická rocková kapela z Bechyně, která je známá napříč generacemi, v čele s Janem Slováčkem, nám zahráli ty nejslavnější vodovodské písničky jako třeba Na nebi most.

 

   List obracíme na žánr agro-jazz, …
   Postupujeme o hodinu dál k další kapele na další podium, kde se v čase připravila kapela Skyline. Kapela v žánru elektronica – pop – breakbeat roztančila mnoho těl v davu lidí, co takovou muziku můžou. V zastoupení zpěváka MC Jacoba a zpěvačky Marky Rybin byla rozjeta show na hodně vysoké laťce. Black Hole, Ocean nebo Dancing with fire, to jsou songy, které zněly na pódiu. Já osobně, sama za sebe, mám takové styly hudby ráda a jednou za čas mě vůbec nemrzí, kdy mezi mé rockové a punkové kapely se na akci vloží něco takového, jako jsou Skyline. Neskutečná dávka energie, co jde z pódia nejde ani popsat slovy.
   Pokračujeme k další kapele, tedy spíše ke zpěvačce s kapelou. Anna K. na pódiu se všemi těmi krásnými a známými písněmi. Na malou chvíli nebo Píseň o slzách. Děkujeme za takové odlišné, ale zároveň příjemné vystoupení. 

 

   Postupujeme o hodinu dál …
   Přesouváme se do Klatov, teda na druhou stage, kde se připravila kapela z Klatov. Kdo zná, už ví, že je řeč o tanz-metalové kapele Trautenberk. V čele s Aničkou, která je teda vážně kus, zahrála kapela známé písničky jako Vzpoura kancůPotužník senior nebo Pan Pilous. Celý koncert byl obohacen o jedno kouzelnické představení pana Prasopsa.
  Blížíme se ke konci posledního ročníku Footfestu. Před námi jsou ale stále ještě dvě kapely a bude co poslouchat a na co dovádět. Popřípadě tu aspoň bude něco, co nám zahraje k pozdější večeři. Na programu je předposlední kapela Cocotte minute. Kapela, která nám předvedla, jak se dělá správný pražský crossover. Fláky jako Punk off kha, Králům koruny nebo Czeko 2019 roztančili publikum, které malé zrovna nebylo a to už se hodina blíží k jedné ráno.
   Polední kapelou festivalu, ta kapela, která snad na Footfestu hrála ze všech nejvíckrát. Kapela, kterou zná každý druhý, kdo má rád punk spojený se zoo. Řeč je samozřejmě o místní kapele Peshata v čele s hercem bez role, Blážou.  Kluci uzavřeli festival v Želči písněmi Na saních, Morče za volantem  či Volejovky.

 

   Přesouváme se do Klatov, teda na …
   Tímto bych chtěla doopravdy poděkovat pořadatelům, že mi umožnili nafotit poslední ročník tohoto super festivalu. Footfest pro mě osobně byl stálice v letních akcích a je mi velice líto, že toto byl opravdu poslední. Tak good bye! footfesťáci.

 


KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ


Denisa Hlubocká   (1.den - pátek) 65 fotografií v galerii



Denisa Hlubocká   (2.den - sobota) 119 fotografií v galerii


autoři:text:     Denisa Hlubocká
foto:     Denisa Hlubocká



Další články s interprety Anna K, Cocotte Minute, Doga, Hentai Corporation, Komunál, Mňága a žďorp, Morčata na útěku, Peshata, Plexis, Skyline, SPS, Trautenberk, UDG, Visací zámek, Volant, Znouzecnost

Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Na prknech plzeňského Medvěda se poprvé představí brněnská kapela Morčata na útěku Hudební eso vytáhne z rukávu pořadatelský tým Bílýho Medvěda v pátek 29.3.2024. Na klubové pódium pozval produkční Dušan Hujas skupinu Morčata na útěku, která dokáže rozpálit publikum na každé akci, kde je součástí line-upu. Jako support se na místní scéně blýskne radnická skupina VoltAge, jež není na plzeňské klubové scéně neznámým jménem. Přijďte se pobavit a zažít nevšední večer i vy – dveře budou otevřeny od 19:00, samotný start je pak ohlášený na 20:00 hodin. Doga v rámci turné Harley-Davidson Ostrava Tour ovládla Mrákov! O živelný start se postarali Jacker's Dnes už legendární hardrocková Doga se po několikaměsíční unplugged šňůře započaté úspěšným turné po Americe, opět vrátila k „elektrice“ a vyrazila dobýt Čechy, Moravu i Slezsko v rámci zbrusu nového řádně nadupaného turné s názvem Harley-Davidson Ostrava Tour 2024. Jarní tour jemnostpána TRAUTENBERKA 16.3. Jindřichův Hradec, 22.3. Pelhřimov, 23.3. Plzeň, 29.3. Jablonec nad Nisou, 30.3. Králíky, 5.4. Jablůnkov, 6.4. Práče. Na prvních třech koncertech budou speciálními hosty neslušní Cocotte minute. Na dalších zastávkách bude hostovat skupina s tmavým názvem Černá popř. zvířecí Ocelot. Jarní republiková šňůra kapely Doga nese název Harley-Davidson Ostrava tour 2024 Dlouhou koncertní cestu si vytýčila hardrocková Doga na svém jarním putování po městech českých. Rovnými třinácti zastávkami, mezi které zařadila i návštěvu kulturního domu v Katovicích, láká fanoušky jak na tradičně kvalitní muziku, tak na autogramiády, jež budou součástí každého vystoupení. Zdatným předskokanem karvinské Dogy se v Katovicích stane rock-metalový Jacker’s, který nabitým playlistem dokáže rozhýbat snad každé publikum. Proto nezapomeňte – Katovice, pátek 22.3.2024, open doors 18:30, autogramiáda 19:30 a start úvodní skupiny ve 20:00 hodin. Doga převzala ocenění a vyráží na nadupané turné! Už příští týden v pátek 1. 3. odstartuje kultovní česká rocková úderka Doga své Harley-Davidson Ostrava tour 2024. Formace hrající přes 35 let nachystala na jaro 13 nadupaných koncertů, které se ponesou v duchu nespoutané rockové energie a ostrých kytarových riffů. Na turné vyrazí Doga jako kapela čerstvě oceněná Českou asociací Route 66. Legendární Doga to v rámci svého turné Harley-Davidson Ostrava Tour 2024 odpálí v Mrákově u Domažlic! Hostem večera budou Jacker's Dnes už legendární hardrocková čtveřice z Karviné – Doga se po několikaměsíční unplugged šňůře započaté úspěšným turné po Americe, opět vrací k „elektrice“ a se svou pověstnou rockovou show a novým turné Harley-Davidson Ostrava Tour 2024 vyráží znovu dobýt velká pódia. V nabitém výčtu koncertů nevynechá ani Západní Čechy, a to konkrétně KD Mrákov u Domažlic.

Další články žánrů Hardcore (HC), Metal, Pop, Punk (rock), Rock, Rock'n'roll, Ska

Dolany fest se kvapem blíží, o nálož skvělé muziky nebude nouze! Dorazí Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers i CheckPoint Dolany fest už „stříhá metr“ a věřte, že se opět máme na co těšit! Čekají nás zvučná jména české rock metalové scény, a to Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers a CheckPoint. Death-metalový večer čeká na hosty Bílýho Medvěda o velikonoční neděli Změna stylu prezentované muziky v kultovním plzeňském klubu perfektně potvrzuje jeho univerzálnost a multižánrovost. V neděli 31.3.2024 se na místním pódiu představí hned tři formace preferující temnou odnož metalového světa. Hosté se tak stanou součástí nevšedních koncertních zážitků, kterých se nám v Medvědovi dostane mírou vrchovatou. Přijďte i vy okusit death-metalovou tvář muziky – start je ohlášený na 20:00 hodin. Punková 10x3 Tour 2024 má obrovskou fanouškovskou podporu, plzeňský Medvěd byl našlápnutý k prasknutí Společné turné tří základních kapel The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš se střídajícími se hudebními hosty, plní kluby napříč naší vlastí od 8. března. Vyprodáno, zbývá jen pár lístků… a tak nějak podobně zní komentáře pořadatelů jednotlivých koncertních zastávek. Plzeňský Bílej Medvěd si tak v praxi mohl 23.3.2024 okusit na vlastní kůži, jaké to je vyvěsit u vstupu cedulku vyprodáno! Scéna připravená, nazvučeno, takže v podstatě nic nebránilo v odpálení zahajovacího setu, byť se ke vstupním dveřím táhla ještě pěkně dlouhá fronta hostů. V tomto případě vyšli pořadatelé návštěvníkům vstříc promítáním přímého přenosu z pódia na plochu těsně u vstupu. TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Ve Štítově se o slovo přihlásí druhý ročník metalové Ghosts of Salomena Malá obec Štítov mezi Spáleným Poříčím a Blovicemi se stane místem konání druhého festivalového ročníku s názvem Ghosts of Salomena. Hasičský klub přímo na návsi nabídne v sobotu 30.3.2024 příchozím hostům výběrový line-up, kde se představí jak hudební skupiny, tak bubenické show a navíc pořadatelé slibují metalové překvapení. Samozřejmostí bude dobře zásobený přilehlý výčep a tradičně vynikající koncertní atmosféra. Přijďte si užít nevšední večírek i vy, start je ohlášený na 19:00 hodin. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily.

Další fotoreportáže

Punková 10x3 Tour 2024 má obrovskou fanouškovskou podporu, plzeňský Medvěd byl našlápnutý k prasknutí Společné turné tří základních kapel The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš se střídajícími se hudebními hosty, plní kluby napříč naší vlastí od 8. března. Vyprodáno, zbývá jen pár lístků… a tak nějak podobně zní komentáře pořadatelů jednotlivých koncertních zastávek. Plzeňský Bílej Medvěd si tak v praxi mohl 23.3.2024 okusit na vlastní kůži, jaké to je vyvěsit u vstupu cedulku vyprodáno! Scéna připravená, nazvučeno, takže v podstatě nic nebránilo v odpálení zahajovacího setu, byť se ke vstupním dveřím táhla ještě pěkně dlouhá fronta hostů. V tomto případě vyšli pořadatelé návštěvníkům vstříc promítáním přímého přenosu z pódia na plochu těsně u vstupu. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily. První den Velikonočních trhů v Plzni měl hudební doprovod staňkovské kapely ErozE Tradiční trhy v období velikonočním odstartovaly na plzeňském náměstí Republiky ve čtvrtek 21.3.2024. Kromě tematického zboží v desítkách prodejních stánků nabízí tato událost i hudební představení na prostorné stage pod katedrálou sv. Bartoloměje. Na ní se jako první letošní koncertní doprovod představila rocková skupina ErozE, jejíž playlist si zájemci mohli poslechnout od patnácté hodiny ve třech setech. Doga v rámci turné Harley-Davidson Ostrava Tour ovládla Mrákov! O živelný start se postarali Jacker's Dnes už legendární hardrocková Doga se po několikaměsíční unplugged šňůře započaté úspěšným turné po Americe, opět vrátila k „elektrice“ a vyrazila dobýt Čechy, Moravu i Slezsko v rámci zbrusu nového řádně nadupaného turné s názvem Harley-Davidson Ostrava Tour 2024. Ve velice dobrém světle se na dožickém sále představila rocková kapela Joker Březnové víkendy jsou v mnoha obcích a městech věnovány hudebním společenským večerům, plesům či maškarním bálům. Právě maškarní bál byl v sobotu 16.3.2024 očekávanou událostí v obci Dožice na Mladosmolivecku, kde se o rockový doprovod tradičně se zde konající akce postarala kapela Joker. Termín byl rok dopředu jasně daný, muzikanti po zvukové zkoušce připravení, takže nic nebránilo v odstartování taneční zábavy. Na ní si našli cestu jak místní, tak fanoušci jmenované skupiny, samozřejmostí byla i početná skupina hostů v nápaditých maskách a kostýmech. Ve Stříbře odstartoval Harlej koncertem před zaplněným sálem jarní Zatím je to dobrý Tour s pořadovým číslem 2 Loňská podzimní šňůra na podporu alba Zatím je to dobrý měla vysokou návštěvnost snad na každé hudební zastávce napříč naší vlastí. Není proto od věci, že pražský Harlej jarním Tour 2024 vychází vstříc fanouškům a sálovými koncerty si úspěšně rozšiřuje už teď bohatou posluchačskou základnu. Stříbro se tak v pátek 15.3.2024 stalo odrazovým místem harlejáckého putování zemí Českou, které se do kapelní kroniky zapíše výrazným písmem.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz