ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

OPEN AIR KTIŠ FESTIVAL 2017 přilákal spoustu lidí 11. července 2017   (16:00)Letošní ročník byl skvělým zážitkem pro milovníky hudby


V sobotu 8. 7. 2017 jsem se ze středních Čech vydala do Jihočeského kraje, abych si stejně jako ostatní návštěvníci festivalu OPEN AIR FESTIVAL KTIŠ 2017 užila skvělou hudbu a zábavu. Již při příjezdu do malebné obce Ktiš mne zaujal místní kostel, který příjemně doplnil výhled ze sportoviště na okolí. Ještě před začátkem programu se zde už nacházelo několik nedočkavých jedinců. Pro všechny tu byl připraven fotokoutek, stánek s občerstvením, stan s nápoji a stan pro posezení a kdyby náhodou zapršelo. Nechyběla ani nafukovací skluzavka pro děti, kde si mohly zařádit. Vše bylo promyšlené a bylo vidět, že si pořadatelé dali záležet s přípravou. Také tu člověk potkal milou a usmívající se obsluhu. Zdravím, ač na dálku, „malou jedenáctku“. 

V sobotu 8. 7. 2017 jsem se ze středních …

FOTO PRO RADOST
Lidé stále přicházeli, a to už se na pódiu objevuje punková kapela Na Plech. Pocházejí z Husince a tvoří jej Péro, Philous, Mery a Anet. Předvedli nám písničky Klobása, Skákal pes, Spocená uklízečka nebo Parazit. Byl to nečekaně rychlý a svižný start tohoto festivalu a bubenice Anet se tempa držela bravurně. Prý: „Komu by byla zima, máme tam mikiny a čepice.“, lákala kapela na svůj merch. Ač zde zatím nebyli všichni, vysloužila si kapela potlesk a je pravdou, že si jej zasloužila.

V krátké pauze se připravovala kapela Quiet, lidé chodili doplnit pitný režim, protože i počasí nám přálo a bylo opravdu horko. Quiet, kapela z Českých Budějovic nám zahrála ve složení: Janko Levársky – zpěv, kytara; Ondra Konečný – bicí; Tomáš Pelcl – kytara; Fanda Žižka – zpěv, klávesy a Jirka Jantač – zpěv, basa. Tito mladí pánové se mi líbili nejen proto, že Janko zpívá po slovensky a slovenština zní v hudbě prostě dobře, ale zejména proto, že jim to šlape skvěle a mají svůj styl. Líbili se všem, zatím zhruba dvou stům lidem, i děti na ně tancovaly. Píseň Snívať o hviezdach jsem si užila, ale písničku Hrdina, na kterou kluci natočili klip, tu jsem si vychutnala, protože naživo jim to hrálo líp než z youtube. Čas běžel rychle i s písní Vo Svetle Lámp, pak Tomáš mění kytaru za akustickou a jedou další pecky, svůj festivalový čas zakončují písní Šialený, která také neměla chybu.

Lidé stále přicházeli, a to už se na pódiu …
Během přestavby pódia pro další kapelu se už nemohu dočkat, protože tou další je kapela Keks. Ačkoliv jejich písně znám snad celý život, naživo je dnes uslyším poprvé. Posadila jsem se proto do trávy s pivkem v ruce a nespletla jsem se. Přesto, že jsou to profíci, užívali si každý tón, který na pódiu zahráli a zazpívali. Jejich hity si člověk na festivalu rád poslechne i zazpívá, což přítomní lidé ukázali. Vtipně uvedli písničku Apolinář: „Teď zahrajeme pro alkoholiky, aby jim to nebylo líto.“, pár nadšených fanoušků se k této skupině hlasitě přihlásilo a Keks to rozjeli opět naplno. Jejich hit Víš zpívali snad všichni, co zde byli. Zdálo se mi až nemožné, jak mi jejich vystoupení rychle uteklo .

Poté přišli na řadu Herdek Filek. Strakonická kapela ve složení: Franta – kytara, zpěv; Jarda – basa; RUNDiCK – bicí; Sonja – zpěv a Rejzak the evil comix villain – kytara, zpěv; nám předvedla docela slušný nářez. Pro milovníky hardcore stylu to bylo zajímavé a že se tu na ně pařilo o sto šest, o tom žádná. Těžko říci, zda to zemětřesení, které vytvořili, přestalo nebo zda tam nějaké otřesy nehýbou zemí dodnes. 

Během přestavby pódia pro další kapelu se už …
V pořadí pátá kapela dnešního festivalu Prague Conspiracy to rozbalila tak, jak už je znám. Tato skvělá, živá a nespoutaná kapela, v čele s výbornou zpěvačkou Anetou, předala ohromné množství energie všem lidem, co sem dnes dorazili. Jejich vystoupení mě opět pohltilo, i když nechápu, jak to ta kapela dělá. A když mezi písněmi Aneta prohlásila: „My jsme se tu profesionálně domluvili. Písničku...dáme si. Co si myslíte o tom, že si dáme písničku?“, pobavila kompletně celý dav a po jejich vystoupení na kapelu čekala veliká fronta na podpisy a každý se chtěl s Prague Conspiracy vyfotit. Pravda, především o fotografie s Anetou a její podpisy měli páni a kluci velký zájem.

Začíná přestavba stage pro Marka Ztraceného. Už tak zaplněné sportoviště v Ktiši se mi zdá najednou jaksi mnohem více těsné, ač se to může zdát nepravděpodobné. Je zde opravdu hromada lidí, co se baví, pijí, postávají, posedávají a těší se z hudby, což mě právě v tak malé obci velice mile překvapilo. Ztratila jsem fotografa a šla ho hledat, jenže to bylo v tuto chvíli jako hledat jehlu v kupce sena, doslova. Ale kdo hledá...najde na pódiu během několika minut Marka. Marek Ztracený, mladý, sympatický a pozitivně laděný muž to rozjíždí svými známými písněmi. Snad všichni stojí pod pódiem, každý s ním zpívá, pohupuje se do rytmu jeho hudby. Děti, dospělí, puberťáci i starší ročníky si užívají jeho show. Marek jednoduše umí zaujmout, což tady bylo vidět. Bylo pro mne až s podivem, kolik lidí s ním zpívalo například písničku Ztrácíš. Také si vysloužil velký aplaus.

V tom se pódium opět mění v „mraveniště“, kde se vše předělává. Pražská kapela Cocotte Minute všechny zdraví s písní Nazdar. Ač jsem je dnes viděla hrát live už po třetí, musím říci, že mě tito pánové asi nepřestanou mile překvapovat. Nejen, že jsou sehraní a šlape jim to jako hodinky, ale Zeller, včetně ostatních členů, umí komunikovat s davem pod stage. Tato crossoverová kapela dostane dámy i pány, jelikož každý si v jejich písních najde něco pro sebe. Tvrdí chlapi si rádi zapařili právě na píseň Nazdar nebo Kopem, ženy se naopak rozvlnily při písni Tanči. Oblíbenost této kapely netřeba komentovat, potlesk lidí toho byl důkazem, když chtěli další song.

V pořadí pátá kapela dnešního festivalu …
V pauze máme opět chvilku na zahnání hladu a žízně u stánků, a i když noc pokročila, stále je tu živo a netrpělivě očekáváme příchod předposlední, známé kapely Totální nasazení. Tuto kapelu také netřeba představovat, snad všichni v naší vlasti jejich písně znají, protože jsou plné energie, skvělého a bezchybného rytmu včetně příjemných hlasů. A že se stále pod pódiem neúnavně paří mě nepřekvapuje, protože tato kapela za to jednoduše umí vzít a jejich totální nasazení bylo vidět i slyšet! Díky jejich hudbě se rozhodně nikomu nechce spát a všichni to dávají najevo potleskem.

Ale nic není nekonečné a tuto noc uzavřela pop-punková kapela Covers for Lovers z Prahy. Jejich písničky se nejen po fesťácích šíří jako mor. Je o nich slyšet čím dál více a není divu, když umí perfektně bavit své publikum a dát mu to, co chce, ale i to, co nečeká a tím příjemně překvapit. Stále se tancuje, poslouchá, popíjí se a zdá se, že noční zábava bude i po poslední kapele pokračovat do ranních hodin. Covers for Lovers zcela jistě našli další fanoušky a sklidili pochvalu od publika v podobě aplausu. OPEN AIR FESTIAL KTIŠ 2017 byl z mého pohledu příjemným a originálním relaxem díky nezapomenutelným kapelám, celkové organizaci, ale také díky místu, kde se konal. My v redakci jsme zvědaví na příští ročník.
 
Poděkování: Jmenovitě děkuji kapelám Prague Conspiracy, Quiet, Keks a Cocotte Minute za darovaný merch a podpisy, které věnovali do chystané tomboly, jejíž výtěžek bude věnován MŠ speciální Příbram. O této akci najdete informace ZDE.



 

V pauze máme opět chvilku na zahnání …

FOTO PRO RADOST


Tomáš Mayer 111 fotografií v galerii


autoři:text:     Lenka Kadeřábková



Další články žánrů Crossover, Pop, Punk (rock), Rock, Rock'n'roll

Dolany fest se kvapem blíží, o nálož skvělé muziky nebude nouze! Dorazí Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers i CheckPoint Dolany fest už „stříhá metr“ a věřte, že se opět máme na co těšit! Čekají nás zvučná jména české rock metalové scény, a to Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers a CheckPoint. Punková 10x3 Tour 2024 má obrovskou fanouškovskou podporu, plzeňský Medvěd byl našlápnutý k prasknutí Společné turné tří základních kapel The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš se střídajícími se hudebními hosty, plní kluby napříč naší vlastí od 8. března. Vyprodáno, zbývá jen pár lístků… a tak nějak podobně zní komentáře pořadatelů jednotlivých koncertních zastávek. Plzeňský Bílej Medvěd si tak v praxi mohl 23.3.2024 okusit na vlastní kůži, jaké to je vyvěsit u vstupu cedulku vyprodáno! Scéna připravená, nazvučeno, takže v podstatě nic nebránilo v odpálení zahajovacího setu, byť se ke vstupním dveřím táhla ještě pěkně dlouhá fronta hostů. V tomto případě vyšli pořadatelé návštěvníkům vstříc promítáním přímého přenosu z pódia na plochu těsně u vstupu. TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily. Na prknech plzeňského Medvěda se poprvé představí brněnská kapela Morčata na útěku Hudební eso vytáhne z rukávu pořadatelský tým Bílýho Medvěda v pátek 29.3.2024. Na klubové pódium pozval produkční Dušan Hujas skupinu Morčata na útěku, která dokáže rozpálit publikum na každé akci, kde je součástí line-upu. Jako support se na místní scéně blýskne radnická skupina VoltAge, jež není na plzeňské klubové scéně neznámým jménem. Přijďte se pobavit a zažít nevšední večer i vy – dveře budou otevřeny od 19:00, samotný start je pak ohlášený na 20:00 hodin. Pepper a Metalíza to společně rozjedou na Pouťovém koncertu v Loučimi! Oblíbené spojení Pepper a Metalíza to spolu opět rozjedou. Stane se tak o Velikonoční neděli v sále Penzionu Matějka v Loučimi, kde nás tyhle party svou chytlavou muzikou potěší v rámci Pouťového koncertu. A o tom, že se máme na co těšit, není pochyb!

Další fotoreportáže

Punková 10x3 Tour 2024 má obrovskou fanouškovskou podporu, plzeňský Medvěd byl našlápnutý k prasknutí Společné turné tří základních kapel The Fialky, Totální nasazení a Nežfaleš se střídajícími se hudebními hosty, plní kluby napříč naší vlastí od 8. března. Vyprodáno, zbývá jen pár lístků… a tak nějak podobně zní komentáře pořadatelů jednotlivých koncertních zastávek. Plzeňský Bílej Medvěd si tak v praxi mohl 23.3.2024 okusit na vlastní kůži, jaké to je vyvěsit u vstupu cedulku vyprodáno! Scéna připravená, nazvučeno, takže v podstatě nic nebránilo v odpálení zahajovacího setu, byť se ke vstupním dveřím táhla ještě pěkně dlouhá fronta hostů. V tomto případě vyšli pořadatelé návštěvníkům vstříc promítáním přímého přenosu z pódia na plochu těsně u vstupu. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily. První den Velikonočních trhů v Plzni měl hudební doprovod staňkovské kapely ErozE Tradiční trhy v období velikonočním odstartovaly na plzeňském náměstí Republiky ve čtvrtek 21.3.2024. Kromě tematického zboží v desítkách prodejních stánků nabízí tato událost i hudební představení na prostorné stage pod katedrálou sv. Bartoloměje. Na ní se jako první letošní koncertní doprovod představila rocková skupina ErozE, jejíž playlist si zájemci mohli poslechnout od patnácté hodiny ve třech setech. Doga v rámci turné Harley-Davidson Ostrava Tour ovládla Mrákov! O živelný start se postarali Jacker's Dnes už legendární hardrocková Doga se po několikaměsíční unplugged šňůře započaté úspěšným turné po Americe, opět vrátila k „elektrice“ a vyrazila dobýt Čechy, Moravu i Slezsko v rámci zbrusu nového řádně nadupaného turné s názvem Harley-Davidson Ostrava Tour 2024. Ve velice dobrém světle se na dožickém sále představila rocková kapela Joker Březnové víkendy jsou v mnoha obcích a městech věnovány hudebním společenským večerům, plesům či maškarním bálům. Právě maškarní bál byl v sobotu 16.3.2024 očekávanou událostí v obci Dožice na Mladosmolivecku, kde se o rockový doprovod tradičně se zde konající akce postarala kapela Joker. Termín byl rok dopředu jasně daný, muzikanti po zvukové zkoušce připravení, takže nic nebránilo v odstartování taneční zábavy. Na ní si našli cestu jak místní, tak fanoušci jmenované skupiny, samozřejmostí byla i početná skupina hostů v nápaditých maskách a kostýmech. Ve Stříbře odstartoval Harlej koncertem před zaplněným sálem jarní Zatím je to dobrý Tour s pořadovým číslem 2 Loňská podzimní šňůra na podporu alba Zatím je to dobrý měla vysokou návštěvnost snad na každé hudební zastávce napříč naší vlastí. Není proto od věci, že pražský Harlej jarním Tour 2024 vychází vstříc fanouškům a sálovými koncerty si úspěšně rozšiřuje už teď bohatou posluchačskou základnu. Stříbro se tak v pátek 15.3.2024 stalo odrazovým místem harlejáckého putování zemí Českou, které se do kapelní kroniky zapíše výrazným písmem.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz