ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Richard Müller, Tomáš Klus, Xindl X a divadlo Sklep patří do Bohnic 1. května 2017   (15:50)Mezi ploty, jeden z nejslavnějších českých festivalů, slaví 25 let

Richard Müller, Tomáš Klus, Xindl X a divadlo Sklep patří do Bohnic

Originální pražský festival Mezi ploty si letos 27. a 28. května připomíná stěží uvěřitelné čtvrtstoletí existence. Velkolepě oslavit tyhle kulaté narozeniny přijedou hvězdy česko-slovenského uměleckého nebe jako Richard Müller, Xindl X, Tomáš Klus, No Name, Lenka Dusilová, Aneta Langerová, Monika Načeva, PSH, N.O.H.A. – DJ Set, Jan Potměšil, divadlo Sklep, Divadlo v Dlouhé, protagonisté pořadu Na stojáka a desítky dalších tvůrců a interpretů. Celkem na 14 scénách vystoupí asi 120 účinkujících, reprezentujících paletu hudebních a divadelních žánrů.

Originální pražský festival Mezi ploty si …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Jedna z největších českých hudebních a divadelních přehlídek, která opět startuje poslední víkend v květnu, není jedinečná zdaleka jen tím, že se koná na půdě a  ve spolupráci s Psychiatrickou nemocnicí Bohnice. Stěží by si totiž mohla udržet přízeň návštěvníků celých 25 let, kdyby nenabízela taky unikátní atmosféru, široký žánrový záběr a především pečlivý výběr účinkujících umělců. Letošní jubilejní ročník nebude rozhodně výjimkou: na 14 stageích rozesetých po mnohahektarovém areálu před návštěvníky předstoupí kolem 120 účinkujících – od plejády slavných muzikantů přes herce a tanečníky po akrobaty a kouzelníky.

Jedna z největších českých hudebních …
Chybět nebudou výtvarné a pohybové workshopy, otevřená scéna pro začínající umělce, autorské čtení a interaktivní hry pro děti a jejich rodiče – zkrátka pestrobarevný mix pro všechny generace, který z bohnického parku spolehlivě učiní magnet pro milovníky kulturních zážitků.
 
I letos festival použije osvědčený model „programových zón“ určených různým skupinám návštěvníků s rozdílným vkusem.

Na hlavní hudební scénu Central Park dorazí hudebníci, kteří budou ladit uchu většiny návštěvníků – slovenská superstar Richard Müller, Tomáš Klus, Lenka Dusilová s kapelou Baromantika, Aneta Langerová, Xindl X, populární slovenští pop-rockeři No Name, rappeři PSH, kytarový mág Michal PavlíčekMonikou Načevou, Sto zvířat, N.O.H.A. – DJ Set, Fast Food Orchestra, Kurtizány z 25. Avenue nebo Mňága a Žďorp.
 
Stejně tak se návštěvníci mohou opět těšit na Alternativní zónu pro milovníky nezávislé muziky, experimentů a tvůrců, kteří hudbu dělají podle svého, ať si žebříčky hitparád provádějí, co chtějí. Setkají se tu se slavnou slovenskou zpěvačkou Katarziou, legendární brněnskou alternativní formací Květy, kapelami U-Prag, Timudej, PrecedensSunflower Caravan, Jiřím Burianem v roli Kapitána Dema, Vladivojnou, ale třeba i jazzovou matadorkou Janou Koubkovou.

Street Art Zone zase přinese hlavně mladým lidem pestrou směs moderní muziky a program s lifestylovými prvky, které jsou právě pro ně atraktivní. Zahrají tady oblíbení Skyline, Mydy Rabycad, Cocotte Minute, Pio Squad, Krucipüsk, Circus Brothers, Artmosphere, Loco Loco, Prague Conspiracy, The Complication, ale i proslulý beatboxer En.dru.

Chybět nebudou výtvarné a pohybové …
Festival Mezi ploty není jen multižánrový, ale taky multigenerační. Pro mládež, kterou ještě moc neláká hip hop, bude proto připravena rozlehlá Rodinná zóna, která se stane kouzelným místem společných kulturních zážitků dětí a jejich rodičů nebo prarodičů. Bude se skládat hned z několika scén:
 
V hudební části pobaví všechny generace například Pískomil se vrací, Děda Mládek Illegal Band, Dáda Patrasová, Škola písničkou, Čiperkové, TV MiniUni, Divadlo v Dlouhé s písničkami z představení S úsměvy idiotů a taky Sto zvířat, kteří se tentokrát představí s programem ušitým na míru dětem.
 
Na Dětské divadelní scéně vystoupí Jan Onder z Déčka České televize, Dětská opera Praha, Baletní škola Olgy Kyndlové (při Státní opeře Praha), Naivní divadlo, Studio Damúza, Divadlo Continuo, Loudadlo s Jů a Hele ze Studia Kamarád, Divadlo D5, Divadlo na cucky, Divadlo Láry Fáry nebo spolek Storytelling.
 
Aby se děti stoprocentně nenudily, vyroste v areálu ještě Dětská scéna radosti s novým cirkusem, akrobaty, klauny, kouzelníky, bubeníky, bublinářem, a dokonce tančícími psy! Objeví se tu třeba Long Vehicle Circus, Squadra Sua, Sacra Circus, Cink Cink Cirk, AVENTYR, Robert Navaro a další.
 
Festival Mezi ploty navíc prokáže svou sílu jako špičková divadelní událost. Divadlo povládne jak na venkovních scénách, tak především na prknech kamenného Divadla za plotem. Na jevišti se objeví kultovní divadlo Sklep, Chantal Poullain, divadelní spolek KašparJanem Potměšilem, Divadlo v Dlouhé, A studio Rubín, Losers Cirque Company nebo Bohnická divadelní společnost.
 
V modrém salonku divadelní budovy pak vznikne Scéna čtení, kde si návštěvníci zblízka poslechnou osobnosti, jako je Veronika Žilková, Valerie Zawadská, Mário KubecGabrielou Filippi či „fyzický básník“ Petr Váša.
 
Letošní novinkou je scéna v plenéru před divadlem, která bude věnovaná komedii. Diváky spolehlivě rozesměje představení Na stojáka Ester Kočičkové, Karla Hynka, Petra Vydry, Dominika HeřmanaAdély Elbel a také soubor VOSTO5, SKUTR, Zapětdvanáct, Show Miloše Knora, Bílé divadlo Ostrava, Slam poetry show, Divadlo Spektákl a divadelní soubor Ještě chvilku... při Jedličkově ústavu.
 
Jak hudbě, tak divadlu bude zasvěcena Scéna otevřeného umění, která nabídne prostor pro amatérské a začínající umělce, které na některé z hlavních scén možná potkáme za pár let.

Festival Mezi ploty není jen multižánrový, ale …
Specialita, kterou stěží najdeme na jiném festivalu, se jmenuje Oáza. V této zóně si může každý vyzkoušet různé relaxační a meditační praktiky, které pomáhají poznat sebe sama a překonávat stres v každodenním životě. Tak spolek Bosá turistika odvážlivce seznámí s chůzí po střepech a žhavém uhlí, workshop hypnózy povede PhDr. Martin Dlabal z Institutu hypnózy a hypnoterapie, Bistro Anatomy Movement Lab nás zasvětí do tajů akro jógy a OSHO centrum Praha zase do dynamické meditace. Projekt Asylum pak pouze pro festival Mezi ploty připravil „LARP duševních poruch“ jako skupinovou terapii v podobě hraní rolí samotnými návštěvníky.
 
A ani to není zdaleka všechno: návštěvníci se budou moci zúčastnit výtvarných a pohybových workshopů nebo interaktivních her, seznámit se s prezentacemi neziskových organizací a chráněných dílen, zapojit se do diskuzí na zajímavá témata s psychology a terapeuty, či dokonce podpořit „déemesekou“ Nadaci Bona, která pomáhá bohnickým pacientům s návratem do života.

Specialita, kterou stěží najdeme na jiném …
Kromě samotného festivalu se tvůrci „Plotů“ rozhodli jubileum ozvláštnit také speciální mediální kampaní se sloganem Patřím do Bohnic, která začíná v březnu. Zúčastní se jí řada slavných osobností, které souzní s její ústřední myšlenkou. Je mezi nimi Tomáš Klus, Xindl X, Lenka Dusilová, Jan Kalina ze Sto zvířat, Kaia z N.O.H.A., Žofie z Mydy Rabycad nebo herec Jan Potměšil.
 
Chceme touhle kampaní ukázat, že kdo ještě vyznává normální hodnoty, jako je třeba zájem o druhé lidi, v dnešní společnosti občas vypadá, že je vlastně nenormální. Patří tedy do Bohnic, kam se ostatně těší, protože se tam sejde s podobně naladěnými. Naším cílem bylo, aby kampaň měla vtip a nadhled, které jsou pro Mezi ploty typické,“ vysvětluje ředitel projektu Mezi ploty Robert Kozler.
 
Vstupenky na festival jsou do 26. května k mání v předprodeji Ticketstream za 290 Kč (jednodenní) a 490 Kč (na celý víkend). Na místě si je můžete koupit za 350 a 600 Kč. Děti do 6 let mají vstup zdarma – stejně jako držitelé průkazů ZTT / ZTP P – a za děti do 15 let se na místě platí 150 Kč. Podrobnější informace o vstupenkách najdete na: http://meziploty.cz/otazky-a-odpovedi/.

Kromě samotného festivalu se tvůrci „Plotů“ …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ

zdroj:Tisková zpráva



Další články žánrů Pop, Rock, Ska

Kapela MERITO vpustila do světa svou "První desku" a zve na křest plný známých hostů! Už je to nějaký čas, co jsme vám poprvé psali o zbrusu nové pop rockové formaci MERITO, která se o slovo poprvé přihlásila s velmi úspěšným debutovým songem a klipem jménem Zítra. Od té doby tahle parta v čele s Lukášem "Vondym" Vondráčkem ale rozhodně nezahálela a přichystala svým fans solidní zásobu novinek. Páteční koncert v Medvědovi nabídne dva styly – každý z hostů si nalezne to své Pořadatelé z plzeňského Bílýho Medvěda si pro návštěvníky klubu připravují na pátek 19.4.2024 vystoupení dvou kapel. O rozehřátí publika se postará rock-bluesová skupina Spalted Maple, druhá polovina večírku bude patřit kapele Parolet s výběrem skladeb od Jasné Páky a Hudby Praha. Hudební mejdan tak slibuje dobrou zábavu, hlasité doprovody a klasicky perfektní koncertní atmosféru. Přijďte se pobavit i vy, start akce je ohlášený na 20:00 hodin. Putovní festival Kluboofka Fest dostal reálnou podobu – čtyři kapely, čtyři zastavení napříč naší vlastí Slovo dalo slovo a vzniklo putovní turné KLUBOOFKA FEST. Čtyři koncerty, čtyři kapely ve čtyřech městech. Turné startuje v sobotu 20.4.2024 v brněnské nové Melodce. Představme si kapely, a začneme tou, která první festival pořádá. LOVE n H8 byl název festivalu, který se konal na prknech klatovského Falconu Multižánrový suterénní Falcon Club se stal místem pořádání poměrně očekávané koncertní události, jež nesla název LOVE n H8. Pod tímto titulem jsme mohli nalézt jména čtyř formací, které se ucházely o pozornost celkem slušné návštěvy. Tuny mlhy, promítání vizualizace nálad jednotlivých skladeb na instalovanou led-diodovou stěnu za zády bicmanů – velice zajímavá párty, jež si nacházela posluchače během celého pátečního večera 12.4.2024. Z časových důvodů jsme nebyli součástí festivalu do úplného závěru, kdy se měl jako poslední vystupující představit Bolehlav. Přesto se dle ohlasů akce vydařila a troufnu si říci, že podobný večírek nebyl ve Falconu naposledy. Olympic okouzlil DEPO2015 velkolepou show, kultovními alby i legendárními hity! Kultovní skupina Olympic „neusnula na vavřínech“ a ke svému obdivuhodnému 61. roku na scéně připravila pro fanoušky další hudební lahůdku. A to unikátní turné Trilogy Tour 2024, které přináší to nejlepší z alb Prázdniny na Zemi, Ulice a Laboratoř. V rámci tohoto speciálního koncertního programu křižuje legendární Olympic celou ČR i Slovensko a v početném seznamu zastávek jarní části turné nevynechal ani západočeskou metropoli – Plzeň. Rambanbám a jejich žhavé novinky Není svinčík jako Swinčík. Své o tom vysílá do světa skupina Rambanbám. A nejen to, novinek u nich je víc. Protheus a Komunál v rámci Sex, Pivo a Rock'n'roll tour 2024 ovládnou plzeňskou Šeříkovku! Sex, Pivo a Rock'n'roll ovládnou plzeňskou Šeříkovku. A jak se říká, "moudří vědí", že tím máme na mysli společný koncert skupin Protheus a Komunál.

Další tiskovky

Putovní festival Kluboofka Fest dostal reálnou podobu – čtyři kapely, čtyři zastavení napříč naší vlastí Slovo dalo slovo a vzniklo putovní turné KLUBOOFKA FEST. Čtyři koncerty, čtyři kapely ve čtyřech městech. Turné startuje v sobotu 20.4.2024 v brněnské nové Melodce. Představme si kapely, a začneme tou, která první festival pořádá. Rambanbám a jejich žhavé novinky Není svinčík jako Swinčík. Své o tom vysílá do světa skupina Rambanbám. A nejen to, novinek u nich je víc. Rock for People představuje takřka finální hudební line-up, přidává Brutalismus 3000, Kerryho Kinga z legendárních Slayer nebo The Darkness Hudební program festivalu Rock for People míří do finále. Pořadatelé oznámili přes dvacet dalších zahraničních hvězd. Chybět nebudou ani zvučná jména české a slovenské scény i pestrý doprovodný program. Potřetí a dost.... Nahey Rock - tisková zpráva Chystáme pro vás velké překvapení. Autorský pořad NaHey Rock z pera Tomáše Vladeky se mění. Změní se nejen název. Více informací přineseme už brzy. V rozlučkovém NaHey Rocku, který byl zcela v dramaturgii Tomáše Vladeky, který pořadem taky provází a nově provázet bude, se můžete těšit na opravdové specialitky. Kapely Jaksi Taksi a zakázanÝovoce a se po pěti letech vydávají na společné turné. Silné melodie, úderné bicí a přímý tah na branku, to jsou hlavní hudební atributy trojice pop-punk-rockových kapel Jaksi Taksi, zakázanÝovoce a Covers for Lovers, kapel, které začátkem dubna vyráží na společné celorepublikové turné. Těšit se můžete na celkem jedenáct zastávek, rozdělených na dvě části (jarní a podzimní). Kapely slibují to nejlepší ze svých repertoárů, několik novinek i částečný návrat ke starší tvorbě. Kapela Yaxetopeesche zaplnila Anděla k prasknutí Plzeňská rocková(?) kapela Yaxetopeesche pokřtila začátkem března ve švech praskajícím Anděl music baru svoji prvotinu - album s názvem Kde se stala chyba? V dubnu čas na rock metalový kvas Dubnové pořady přinášejí aktuální dění na naší rock metalové scéně. V každém pořadu se můžete těšit na šest skladeb. Z toho dvě jsou novinkové singly. Prvním je skladba DESOLATION od pardubické metalcoreové úderky DAY BEFORE, jako druhá v pořadí bude SIRÉNA od středočeských heavymetalistů ARGOS.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz