ČLÁNKY SOUTĚŽE
Kontakty (tým) Reklama Pro média

Richard Müller, Tomáš Klus, Xindl X a divadlo Sklep patří do Bohnic 1. května 2017   (15:50)Mezi ploty, jeden z nejslavnějších českých festivalů, slaví 25 let

Richard Müller, Tomáš Klus, Xindl X a divadlo Sklep patří do Bohnic

Originální pražský festival Mezi ploty si letos 27. a 28. května připomíná stěží uvěřitelné čtvrtstoletí existence. Velkolepě oslavit tyhle kulaté narozeniny přijedou hvězdy česko-slovenského uměleckého nebe jako Richard Müller, Xindl X, Tomáš Klus, No Name, Lenka Dusilová, Aneta Langerová, Monika Načeva, PSH, N.O.H.A. – DJ Set, Jan Potměšil, divadlo Sklep, Divadlo v Dlouhé, protagonisté pořadu Na stojáka a desítky dalších tvůrců a interpretů. Celkem na 14 scénách vystoupí asi 120 účinkujících, reprezentujících paletu hudebních a divadelních žánrů.

Originální pražský festival Mezi ploty si …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ
Jedna z největších českých hudebních a divadelních přehlídek, která opět startuje poslední víkend v květnu, není jedinečná zdaleka jen tím, že se koná na půdě a  ve spolupráci s Psychiatrickou nemocnicí Bohnice. Stěží by si totiž mohla udržet přízeň návštěvníků celých 25 let, kdyby nenabízela taky unikátní atmosféru, široký žánrový záběr a především pečlivý výběr účinkujících umělců. Letošní jubilejní ročník nebude rozhodně výjimkou: na 14 stageích rozesetých po mnohahektarovém areálu před návštěvníky předstoupí kolem 120 účinkujících – od plejády slavných muzikantů přes herce a tanečníky po akrobaty a kouzelníky.

Jedna z největších českých hudebních …
Chybět nebudou výtvarné a pohybové workshopy, otevřená scéna pro začínající umělce, autorské čtení a interaktivní hry pro děti a jejich rodiče – zkrátka pestrobarevný mix pro všechny generace, který z bohnického parku spolehlivě učiní magnet pro milovníky kulturních zážitků.
 
I letos festival použije osvědčený model „programových zón“ určených různým skupinám návštěvníků s rozdílným vkusem.

Na hlavní hudební scénu Central Park dorazí hudebníci, kteří budou ladit uchu většiny návštěvníků – slovenská superstar Richard Müller, Tomáš Klus, Lenka Dusilová s kapelou Baromantika, Aneta Langerová, Xindl X, populární slovenští pop-rockeři No Name, rappeři PSH, kytarový mág Michal PavlíčekMonikou Načevou, Sto zvířat, N.O.H.A. – DJ Set, Fast Food Orchestra, Kurtizány z 25. Avenue nebo Mňága a Žďorp.
 
Stejně tak se návštěvníci mohou opět těšit na Alternativní zónu pro milovníky nezávislé muziky, experimentů a tvůrců, kteří hudbu dělají podle svého, ať si žebříčky hitparád provádějí, co chtějí. Setkají se tu se slavnou slovenskou zpěvačkou Katarziou, legendární brněnskou alternativní formací Květy, kapelami U-Prag, Timudej, PrecedensSunflower Caravan, Jiřím Burianem v roli Kapitána Dema, Vladivojnou, ale třeba i jazzovou matadorkou Janou Koubkovou.

Street Art Zone zase přinese hlavně mladým lidem pestrou směs moderní muziky a program s lifestylovými prvky, které jsou právě pro ně atraktivní. Zahrají tady oblíbení Skyline, Mydy Rabycad, Cocotte Minute, Pio Squad, Krucipüsk, Circus Brothers, Artmosphere, Loco Loco, Prague Conspiracy, The Complication, ale i proslulý beatboxer En.dru.

Chybět nebudou výtvarné a pohybové …
Festival Mezi ploty není jen multižánrový, ale taky multigenerační. Pro mládež, kterou ještě moc neláká hip hop, bude proto připravena rozlehlá Rodinná zóna, která se stane kouzelným místem společných kulturních zážitků dětí a jejich rodičů nebo prarodičů. Bude se skládat hned z několika scén:
 
V hudební části pobaví všechny generace například Pískomil se vrací, Děda Mládek Illegal Band, Dáda Patrasová, Škola písničkou, Čiperkové, TV MiniUni, Divadlo v Dlouhé s písničkami z představení S úsměvy idiotů a taky Sto zvířat, kteří se tentokrát představí s programem ušitým na míru dětem.
 
Na Dětské divadelní scéně vystoupí Jan Onder z Déčka České televize, Dětská opera Praha, Baletní škola Olgy Kyndlové (při Státní opeře Praha), Naivní divadlo, Studio Damúza, Divadlo Continuo, Loudadlo s Jů a Hele ze Studia Kamarád, Divadlo D5, Divadlo na cucky, Divadlo Láry Fáry nebo spolek Storytelling.
 
Aby se děti stoprocentně nenudily, vyroste v areálu ještě Dětská scéna radosti s novým cirkusem, akrobaty, klauny, kouzelníky, bubeníky, bublinářem, a dokonce tančícími psy! Objeví se tu třeba Long Vehicle Circus, Squadra Sua, Sacra Circus, Cink Cink Cirk, AVENTYR, Robert Navaro a další.
 
Festival Mezi ploty navíc prokáže svou sílu jako špičková divadelní událost. Divadlo povládne jak na venkovních scénách, tak především na prknech kamenného Divadla za plotem. Na jevišti se objeví kultovní divadlo Sklep, Chantal Poullain, divadelní spolek KašparJanem Potměšilem, Divadlo v Dlouhé, A studio Rubín, Losers Cirque Company nebo Bohnická divadelní společnost.
 
V modrém salonku divadelní budovy pak vznikne Scéna čtení, kde si návštěvníci zblízka poslechnou osobnosti, jako je Veronika Žilková, Valerie Zawadská, Mário KubecGabrielou Filippi či „fyzický básník“ Petr Váša.
 
Letošní novinkou je scéna v plenéru před divadlem, která bude věnovaná komedii. Diváky spolehlivě rozesměje představení Na stojáka Ester Kočičkové, Karla Hynka, Petra Vydry, Dominika HeřmanaAdély Elbel a také soubor VOSTO5, SKUTR, Zapětdvanáct, Show Miloše Knora, Bílé divadlo Ostrava, Slam poetry show, Divadlo Spektákl a divadelní soubor Ještě chvilku... při Jedličkově ústavu.
 
Jak hudbě, tak divadlu bude zasvěcena Scéna otevřeného umění, která nabídne prostor pro amatérské a začínající umělce, které na některé z hlavních scén možná potkáme za pár let.

Festival Mezi ploty není jen multižánrový, ale …
Specialita, kterou stěží najdeme na jiném festivalu, se jmenuje Oáza. V této zóně si může každý vyzkoušet různé relaxační a meditační praktiky, které pomáhají poznat sebe sama a překonávat stres v každodenním životě. Tak spolek Bosá turistika odvážlivce seznámí s chůzí po střepech a žhavém uhlí, workshop hypnózy povede PhDr. Martin Dlabal z Institutu hypnózy a hypnoterapie, Bistro Anatomy Movement Lab nás zasvětí do tajů akro jógy a OSHO centrum Praha zase do dynamické meditace. Projekt Asylum pak pouze pro festival Mezi ploty připravil „LARP duševních poruch“ jako skupinovou terapii v podobě hraní rolí samotnými návštěvníky.
 
A ani to není zdaleka všechno: návštěvníci se budou moci zúčastnit výtvarných a pohybových workshopů nebo interaktivních her, seznámit se s prezentacemi neziskových organizací a chráněných dílen, zapojit se do diskuzí na zajímavá témata s psychology a terapeuty, či dokonce podpořit „déemesekou“ Nadaci Bona, která pomáhá bohnickým pacientům s návratem do života.

Specialita, kterou stěží najdeme na jiném …
Kromě samotného festivalu se tvůrci „Plotů“ rozhodli jubileum ozvláštnit také speciální mediální kampaní se sloganem Patřím do Bohnic, která začíná v březnu. Zúčastní se jí řada slavných osobností, které souzní s její ústřední myšlenkou. Je mezi nimi Tomáš Klus, Xindl X, Lenka Dusilová, Jan Kalina ze Sto zvířat, Kaia z N.O.H.A., Žofie z Mydy Rabycad nebo herec Jan Potměšil.
 
Chceme touhle kampaní ukázat, že kdo ještě vyznává normální hodnoty, jako je třeba zájem o druhé lidi, v dnešní společnosti občas vypadá, že je vlastně nenormální. Patří tedy do Bohnic, kam se ostatně těší, protože se tam sejde s podobně naladěnými. Naším cílem bylo, aby kampaň měla vtip a nadhled, které jsou pro Mezi ploty typické,“ vysvětluje ředitel projektu Mezi ploty Robert Kozler.
 
Vstupenky na festival jsou do 26. května k mání v předprodeji Ticketstream za 290 Kč (jednodenní) a 490 Kč (na celý víkend). Na místě si je můžete koupit za 350 a 600 Kč. Děti do 6 let mají vstup zdarma – stejně jako držitelé průkazů ZTT / ZTP P – a za děti do 15 let se na místě platí 150 Kč. Podrobnější informace o vstupenkách najdete na: http://meziploty.cz/otazky-a-odpovedi/.

Kromě samotného festivalu se tvůrci „Plotů“ …

KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ

zdroj:Tisková zpráva



Další články žánrů Pop, Rock, Ska

Dolany fest se kvapem blíží, o nálož skvělé muziky nebude nouze! Dorazí Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers i CheckPoint Dolany fest už „stříhá metr“ a věřte, že se opět máme na co těšit! Čekají nás zvučná jména české rock metalové scény, a to Alžběta, De Bill Heads, Absolut Deafers a CheckPoint. TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Karvinská Doga se na koncertní zastávce v Katovicích představila v plné síle, zdatným předskokanem se stala skupina Jacker’s Republiková šňůra Harley-Davidson Ostrava tour 2024 kapely Doga má v rozpisu 13 zastávek, na kterých si fanouškové užívají kvalitní muziku podpořenou výraznými scénickými kulisami. Jedním z této dlouhé řady koncertů byl avizovaný na pátek 22.3.2024 s místem konání v KD Katovice na Strakonicku. Byť se místní sál nepyšní nijakými megarozměry, zaplněnost a skvělá nálada hned při rozjezdové kapele Jacker’s byla cítit ze všech koutů tohoto kulturního stánku. Domácí KOHN přilákal před plzeňské pódium početnou návštěvu Tradiční Velikonoční trhy na náměstí Republiky v centru Plzně měly v pátek 22.3.2024 rockový hudební doprovod. Své aparáty tu rozbalil domácí KOHN, kterého přišla podpořit početná návštěva kmenových fanoušků rozšířená o kolemjdoucí hosty procházející se mezi stánky trhovců. Koncert se tak těšil zasloužené pozornosti a určitě se zařadil k těm povedeným, které se pod katedrálou sv. Bartoloměje uskutečnily. Na prknech plzeňského Medvěda se poprvé představí brněnská kapela Morčata na útěku Hudební eso vytáhne z rukávu pořadatelský tým Bílýho Medvěda v pátek 29.3.2024. Na klubové pódium pozval produkční Dušan Hujas skupinu Morčata na útěku, která dokáže rozpálit publikum na každé akci, kde je součástí line-upu. Jako support se na místní scéně blýskne radnická skupina VoltAge, jež není na plzeňské klubové scéně neznámým jménem. Přijďte se pobavit a zažít nevšední večer i vy – dveře budou otevřeny od 19:00, samotný start je pak ohlášený na 20:00 hodin. Pepper a Metalíza to společně rozjedou na Pouťovém koncertu v Loučimi! Oblíbené spojení Pepper a Metalíza to spolu opět rozjedou. Stane se tak o Velikonoční neděli v sále Penzionu Matějka v Loučimi, kde nás tyhle party svou chytlavou muzikou potěší v rámci Pouťového koncertu. A o tom, že se máme na co těšit, není pochyb! První den Velikonočních trhů v Plzni měl hudební doprovod staňkovské kapely ErozE Tradiční trhy v období velikonočním odstartovaly na plzeňském náměstí Republiky ve čtvrtek 21.3.2024. Kromě tematického zboží v desítkách prodejních stánků nabízí tato událost i hudební představení na prostorné stage pod katedrálou sv. Bartoloměje. Na ní se jako první letošní koncertní doprovod představila rocková skupina ErozE, jejíž playlist si zájemci mohli poslechnout od patnácté hodiny ve třech setech.

Další tiskovky

TROCHA KLIDU mají po třech letech SPLNĚNEJ SEN, vyrážejí na koncerty a hlásí: „Když vás náš koncert nebude bavit, vrátíme vám prachy!“ Druhé album skupiny Trocha Klidu původem ze Šumperka právě vychází u vydavatelství Tranzistor. Zapamatovatelné melodie, chytlavé texty, které vznikaly na pozadí skutečných událostí a prožitků, to vše pocukrováno koncertní energií - tak by se novinka nazvaná Splněnej sen dala charakterizovat. Rock For People odtajnil česko-slovenskou scénu! Dorazí Redzed, Annet X, Mňága a Žďorp, Visací Zámek, Smack One i dechovka Rock For People, který od 12. do 15. června otevírá v hradeckém Parku 360 festivalové léto, představuje česko-slovenskou scénu, která doplní již oznámené J.A.R., Vypsanou fiXu nebo The Ecstasy Of Saint Theresa. Kapela Day Before vydala nový singl Desolation podložený videoklipem Kapela Day Before vydala 11.3.2024 nový klip s názvem Desolation, jež je jednou ze skladeb z nového EP Phoenix, které vyjde 27.3.2024. Video je možné vidět na oficiálním Youtube kanále kapely a poslechnout je možné na streamovacích platformách. Ostrovy kromě hudby všemožných žánrů nabídnou i oslavu dvaceti let Česka v Evropské unii první informace o letošním ročníku festivalu United Islands of Prague Jarní tour jemnostpána TRAUTENBERKA 16.3. Jindřichův Hradec, 22.3. Pelhřimov, 23.3. Plzeň, 29.3. Jablonec nad Nisou, 30.3. Králíky, 5.4. Jablůnkov, 6.4. Práče. Na prvních třech koncertech budou speciálními hosty neslušní Cocotte minute. Na dalších zastávkách bude hostovat skupina s tmavým názvem Černá popř. zvířecí Ocelot. V loňském roce založená kapela TOSH! nahrála debutové EP LOVE and LOYALTY, které bude součástí playlistu koncertů napříč republikou Kapela TOSH! vznikla v roce 2023 a koncertuje od léta 2023. Kluci se seskupili ve Střelských Hošticích a hrají hardcore s prvky melodického punku. Sosnová Classic 2024 to rozjede na plný plyn! Zve na české, italské i českomoravské legendy – na Škodu, Lancii a skupinu Čechomor! Sosnová Classic 2024 představí klenoty automobilové a hudební scény! Půjde o víkend plný motoristického skvostu, závodů a exhibic, kam zavítají i české a italské automobilové legendy. Nouze nebude ani o hudební program, který je s radostí svěřen do rukou taktéž legendárního Čechomoru.
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies Ochrana osobních údajů
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies
Partneři portálu
Rock Rádio ATTACKER of music Příbram.cz Dobříšsko Aktuálně Hogofogo
2016 ....... 2024 © musicgate.cz
webdesign | websystem | KAO.cz